Vanlige spørsmål og svar

I målområdet på Børvasstindan Classic
I målområdet på Børvasstindan Classic Foto: Inger Johanne Jarnæs


Henting av startnummer?

Startnummer deles ut ved registrering i startområdet på løpsdagen.


Transport til og fra løpet?

Vi leier inn minibusser som kjører fra Mørkved kl. 08:30 til startområdet. Etter løpet vil busser gå tilbake til Mørkved kl. 14:30, 16:00 og 17:00 fra parkeringen ved Valnesvatnet. Det er også mulig å komme seg til og fra løpet med privatbil. Les mer under praktisk informasjon.


Når starter løpet?

Løpet starter kl. 10:00 lørdag 27. august 2022.


Påkrevd utstyr?

Alle deltakere må ha med en vindjakke og mobiltelefon under løpet i tillegg til næring og drikke. Dette vil bli sjekket ved registrering. I tillegg deles det ut redningsfolie til alle ved registrering som må medbringes under løpet. Deltakerne får redningsfolien til odel og eie.


Hva er reglene i løypen?

Utøverne må ha med påkrevd utstyr. Vis hensyn til andre deltagere og slipp raskere løpere forbi. Vi praktiserer sporløs ferdsel og det er forbudt å etterlate søppel i terrenget. Dette gjelder også bananskall ol. Hund tillates ikke. Deltakere oppfordres til å ikke bruke staver av hensyn til den sårbare naturen.


Hvordan fungerer tidtakingen?

Grunnet dårlig dekning i området bruker vi RaceSplitter. Dette er et system der personell manuelt registrerer passeringer i en app. Det er derfor viktig at løpere har deltakernummer godt synlig ved registrering av mellomtid i løypen og ved målgang.


Hvordan er merkingen av løpet?

Løypetraseen følger T-merket sti hele løypen med unntak av partiet opp til Indre Sandvasstinden. Løypen vil også merkes jevnlig med røde flagg og merkebånd. Det vil ikke merkes slik at løperne alltid vil se neste merke. Der løypa går langs tydelig sti vil det kunne være lange perioder uten annen merking enn de malte og sporadiske T-merkene.


Hvordan er det med førstehjelp/sikkerhet?

Det vil gå to personer fra Røde Kors sist i feltet med satellittelefon for å kunne varsle om eventuelle skader. Det vil også være førstehjelpsutstyr på drikkestasjonene og mellomtidsregistreringene underveis. I målområdet er Røde Kors til stede.


Hva er løyperekorden?

Løyperekorden for kvinner er på 3:36:08 og ble satt av Ingrid Festø i 2020. Rekorden for menn er på 2:56:38 og ble satt av Erland Åkra Eldrup i 2020.

Foto: Ida Johanne Nova