Ti på topp

På toppen av Lurfjelltinden!
På toppen av Lurfjelltinden! Foto: Per Arne Skjelvik

Ti på Topp er et turtilbud som utarbeides i samarbeid mellom Bedriftsidretten i Nordland og BOT. Tilbudet er for både små og store, unge og eldre, og hvert år tar vi for oss 15 ulike toppturer i Bodøområdet. Noen nye er det hvert år, mens noen går igjen. Poenget er å komme seg ut på tur, få gode opplevelser, og samtidig samle så mange topper du klarer i sesongen som varer fra 1. mai til 30. september! Er du med?

Hvem kan delta på Ti på Topp, og hvordan gjør man det?

Alle som ønsker kan delta på Ti på Topp, og man kan melde seg på via Ti på topp sine nettsider. Det koster 199 kr for voksne å delta, og 125 kr for barn under 15 år. Vi har egne bedriftsavtaler for bedrifter som sponser deltagelse for sine ansatte. Du kan laste ned detaljerte kart for turene, samt lese turbeskrivelser og laste ned GPS-spor for den aktuelle turen. BOT arrangerer også fellesturer til noen av toppene.

Du kan delta i 3 ulike klasser

Når du melder deg på, må du velge om du skal delta i bedriftsklasse, venne- og familieklasse eller individuell klasse.

Bedriftsklassen er for de som bruker Ti på Topp som et enkelt, morsomt og sosialt HMS tiltak på arbeidsplassen sin. Å gjennomføre Ti på Topp  med kolleger gir økt overskudd, samhold og trivsel blant ansatte. Alle bedrifter kan delta og man kan lage interne konkurranser, eller sammenligne seg med andre bedrifter.

Du trenger selvfølgelig ikke å delta med din bedrift. Du kan delta sammen med venner eller familie, og da velger du venne- og familieklasse. Da kan dere danne lag, hvor hvert lag består av 3-8 deltagere, og du kan sende utfordringen videre til øvrig familie, vennegjeng og naboer. Hvem klarer alle turene i løpet av sesongen?

Hvis du ønsker å delta på Ti på Topp alene, kun som en motivasjon for å komme deg ut på minst ti fine turer i året, kan du delta i individuell klasse. Da registrerer du bare dine turer på nett, og konkurrerer ikke med andre enn deg selv. Alle deltagere som er meldt på i en av lagsklassene er også automatisk med i individuell klasse. 

Hvordan registrere turer og sender inn bilder?

Du kan enten registrere turer her på denne nettsiden via "Min side", eller ved hjelp av appen Ti På Topp (Apple Appstore eller Google Play).  På "Min side" kan du registrere turer og laste opp bilder. Husk at du må registrere turkoden som ligger i postkassen på toppene hvis du bruker denne muligheten.

Bruker du appen, skal du bare trykke innsjekksknappen som blir grønn når du er innenfor en gitt radius på turmålet, så er turen registrert. NB! Husk å starte appen og velge/åpne turmålet mens du befinner deg i et område med god dekning før du beveger deg mot turmålet. På denne måten får appen lastet ned posisjon og opppdateringer for målet. Det er da mulig å sjekke inn om det skulle være dårlig mobildekning der. Husk å åpne appen igjen når du kommer innenfor god mobildekning igjen slik at appen får lastet opp registreringen din.

Premie?

- Alle som går 10 ulike turer eller mer får premie.
- Barn mellom 0-15 år som går 5 ulike turer får premie.

I tillegg trekkes det flotte premier blant alle som oppfyller kriteriene ovenfor, samt den sprekeste bedriften og familien!

For deg som legger inn bilder på Instagram og merker dem med #tipåtoppbodø, eller laster dem opp via min side, premierer vi de beste bildene!


Bedriftsidretten i Nordland arrangerer også Ti på topp vinter for deg som vil gå topper også på vinteren. Ti på Topp Vinter Salten koster kr 150 per deltaker.

Her finner du link til påmelding: http://tptvintersalten22.xn--tiptopp-gxa.no/


Årets vinnerbilde Ti på topp Bodø
Årets vinnerbilde Ti på topp Bodø Foto: Steinar Saksenvik