OPPTUR

Turistforeningen inviterer alle landets 8. klassinger på tur første onsdag i mai, og i Bodø hadde vi vårt første OPPTUR-arrangement i 2015. Målet med den nasjonale turdagen OPPTUR er å gi elever en prøvesmak på friluftsliv, uavhengig av tidligere erfaring med fysisk aktivitet. Målet er å få flere ungdommer til å oppleve gleden ved friluftslivet, gjøre turmulighetene i nærmiljøet bedre kjent og skape en trivelig dag med fysisk aktivitet for alle. Om vi fortsetter å ha OPPTUR i Bodø? Jepp, garantert!

Hva er OPPTUR?

Det er en nasjonal turdag for alle som går i 8. trinn, som arrangeres av Den Norske Turistforening (DNT). Målet er at elevene og deres lærere skal ha en hyggelig dag ute i marka, mens de går gjennom en merket løype på ca 10 km. Underveis er det quiz og andre konkurranser, og vel i mål får alle deltagerne en liten premie for vel gjennomført tur.


I Bodø

Her i Bodø følger løypa en rundtur fra Turisthytta til Keiservarden, ned til Ramnfloget og tilbake til Turisthytta igjen. Underveis er det 5 klippeposter elevene må innom, med quiz-spørsmål. I målområdet er det ulike aktiviteter, premieutdeling, grilling (hvis været tillater det) og sosialt samvær.      


Vil din skole delta på OPPTUR?

Vi sender ut en invitasjon til skolene i januar, og etter det er det bare å sende påmelding til oss (marie.pettersen@dnt.no) hvis din skole ønsker å være med! 

Pris

Det er gratis å delta på OPPTUR! 

Transport til og fra arrangementet ordner de enkelte skolene, men vi kan være behjelpelig hvis dere har lang reisevei.

Påmelding

I påmeldingen må dere ta med:

• Antall elever

• Navn, e-post og mobiltelefonnummer til kontaktperson for klassen.

• Skolens navn og adresse

Bilder fra tidligere arrangementer

OPPTUR 2015

OPPTUR 2017

OPPTUR 2016

OPPTUR 2018