Kjekt å vite om Barnas Turlag

Hvem kan være med?

De aller fleste turene kan alle barn og voksne være med på, men noen ganger har vi turer hvor barna må være litt turvante. Da opplyser vi om dette i turbeskrivelsen, og du må gjerne ta kontakt med turleder dersom du lurer på noe. På hytteturer eller turer som av andre grunner har begrenset antall plasser, har vi påmelding, enten via hjemmesiden eller direkte til turleder. Dette opplyses også i turbeskrivelsen.

Hva koster det å være med?

I utgangspunktet koster det ingen ting å være med Barnas Turlag på tur, men skal vi overnatte på ei hytte, eller reise et stykke for å komme til startstedet, dekker du selv overnatting og transportkostnader. I tillegg må du pakke mat og drikke til deg og ditt følge for hele turen. Hvis vi leier inn instruktører eller turledere på turer hvor det kreves spesiell kompetanse, kan det komme en liten deltageravgift, og det vil i så fall opplyses i turbeskrivelsen.

Turene er lagt opp som fellesturer med turledere. Foresatte har ansvar for egne barn under hele turen. Det forventes at alle voksne hjelper til med praktiske gjøremål som matlaging, aktiviteter, rengjøring etc. Alle er også velkomne til å bidra med lek eller annen aktivitet.

Må man være medlem for å være med?

Nei, du må ikke være medlem for å være med, men som medlem har du en del fordeler som ikke-medlemmer ikke har. Blant annet overnatter alle barn som er medlemmer gratis på alle BOTs hytter, man har fortrinnsrett på arrangementer eller kurs som det er venteliste på. For ikke å snakke om at du får det flotte turprogrammet vårt "Turungen" tilsendt i posten to ganger i året!

Medlemskontigenten (kr 120 kr per år for barn) er også en viktig økonomisk støtte til Turistforeningen som gjør at vi kan opprettholde det tilbudet vi har til barn, merke stier og løyper, arrangere aktiviteter og kurs, holde hyttene våre ved like og åpne for turfamilier og andre som ferdes i naturen. Er du ikke medlem, men ønsker å bli det kan du klikke her for å komme til innmeldingsskjema, eller du kan komme innom BOT-kontoret i Sandgata 3 og snakke med en av de trivelige damene som jobber der (inngang fra Storgata ved Hettys frisør og opp trappa).