Velkommen til våre flotte hytter!

Her er en oversikt over alle hyttene til Bodø og Omegns Turistforening. Vil du komme på besøk? Merk at nå i koronatid må man forhåndsbestille seng. Det gjøres på ut.no. Les ellers om hvordan du bruker hyttene her

Argaladhytta

- En perle i vill natur.

Argaladhytta er ei gammel tømmerkoie bygget i 1912. Hytta har gang med jordgulv, og et oppholdsrom med 3 senger. I tillegg er det en beboelsesdel i uthuset med ytterligere tre senger. Hytta ligger idyllisk til ved elva - i hjertet av Junkerdal nasjonalpark. 

Mer info og kart på UT.no

Beiarstua

- På en furumo i elgens rike.

Beiarstua ligger lunt til i furuskog nede i Beiardalen, omgitt av gårdsbruk, elv og skog. Det er bilvei helt fram. Hovedhytta har 11 senger fordelt på tre rom, og sikringshytta har 9 senger fordelt på to rom. I tillegg er her vedfyrt badstue og en flott bålplass. Noen senger kan forhåndsreserveres.

Mer info og kart på UT.no

Bjellåvasstua

- I hjertet av Saltfjellet-Svartisen nasjonalpark.

Med bare 8 km innmarsj er Bjellåvasstua ei lett tilgjengelig hytte i villmarka. Den ligger ved Nordre Bjøllåvatn, hvor det er godt røyefiske både sommer og vinter. Hovedhytta har 13 sengeplasser fordelt på fem rom. Sikringshytta har 12 sengeplasser fordelt på tre rom. Noen senger kan forhåndsreserveres.

Mer info og kart på UT.no

Fellvasstua

- Familievennlig på Sundsfjordfjellet.

Sommerstid er Fellvasstua lett tilgjengelig en times gange fra Langvassdammen på Sundsfjordfjellet (anleggsveien hit brøytes ikke vinterstid).  Like ved finner du Stabbursfjellvatnet, hvor vi har naust med robåt og kano.  Om du går videre fra Fellvasstua, kommer du inn i Lahko nasjonalpark. Hytta har 9 senger fordelt på tre rom.

Se mer info og kart på UT.no

Gjælentunet

Mellom fjære og fjell.

Gjælentunet er et nedlagt småbruk ca 5 mil sør for Bodø. Totalt 34 sengeplasser er fordelt på fire bygninger. Hovedhytta med 17 sengeplasser pluss madrasser kan leies av grupper. Kårstua ligger koselig til på andre siden av tunet for Hovedhytta. Ved havet finner du Egnarbua, der det ligger to robåter til utlån i naustet. Stedet er et eldorado for barnefamilier enten en velger havet, fjæra, kystfuruskogen eller hyttetunet som arena.

Se mer info og kart på UT.no

Gråtådalstua

- Fritt og luftig mellom bre og fjell.

Gråtådalstua ligger ca 600 moh og er et naturlig stoppunkt på veien mellom Glomfjord og Beiarn. På veien opp og vel framme på hytta har du et praktfullt skue mot Simlebreen og alle dens utløpere på motsatt side av Gråtådalen. Beiarns høyeste topp, Skjelåtinden, er innen rekkevidde fra hytta. Hytta har 10 sengeplasser fordelt på to rom.

Se mer info og kart på UT.no

Jordbruhytta

- For både over- og underjordiske

Jordbruhytta er ei gammel tømmerkoie som ligger i et naturskjønt område over og vest for Russånes i Saltdal. Det er flere grotter i nærheten, og det er gode muligheter for å finne sopp og bær i området. Terrenget er også godt egnet for skiturer. Hytta har 6 senger fordelt på oppholdsrommet og et soverom.

Se mer info og kart på UT.no

Kvitsteindalsgammen

- I Lahko nasjonalpark

Kvitsteindalsgammen er et fint sted å ha pause eller overnatte på turen mellom Fellvasstua og Gråtådalstua eller Gråtådalstua og Namnlaushøgda. Sovepose må medbringes. Her er madrasser og ovn, solcellestrøm, gassbrenner og kokekar for enkelt matstell.

Se mer info og kart på UT.no

Lurfjellhytta

- Hytta bak Børvasstindene

Bynær beliggenhet rett under Bodøs høyeste fjelltopp, Lurfjelltinden, gjør Lurfjellhytta til en av våre mest populære, særlig i topptursesongen. Uansett hvilken av de mange mulige t-merkede stiene du velger inn, får du et praktfullt skue over toppene i omegnen.

Gammelhytta har 8 senger fordelt på to rom, nyhytta har 14 senger fordelt på tre rom.

Se mer info og kart på UT.no

Lønsstua

- Innfallsport til fjelleventyret.

Lønsstua ligger 5 minutter fra Lønsdal togstasjon og et steinkast fra Saltfjellet hotell. Hytta egner seg godt både som innfallsport til turisthyttene inne på fjellet og som base for helgetur med dagsturer i nærområdet. I nærområdet er det fine muligheter for blant annet fiske, bærplukking og skileik. Det er mulig å trille barnevogn helt fram. Hovedhytta med 21 sengeplasser kan leies av grupper. Annekset har 9 senger fordelt på tre rom.

Se mer info og kart på UT.no

Midtistua

- Om veggene kunne fortelle.

BOTs eldste hytte ble bygget i forbindelse med føringen av telegraflinja over Saltfjellet. Hovedhytta ble bygget i 1902. Den har 8 sengeplasser fordelt på to rom pluss madrasser på loftet. Sikringshytta har 8 senger fordelt på tre rom. 

Se mer info og kart på UT.no

Storjordstua

- Med botanikk, kunst og nasjonalparker.

Denne gamle tømmerstua er en del av Nordland nasjonalparksenter som ligger på Storjord i Saltdal. Her er mange opplevelsesmuligheter. 

Stua har 12 sengeplasser.

Se mer info og kart på UT.no

Trygvebu

- Til minne om en fjellets hedersmann.

Trygvebu har navn etter Trygve Blåmoli, som var en bauta i BOT i mange år. Hytta ligger lunt til i skogen ved Skaiti, ikke langt fra grensa til Junkerdal nasjonalpark. Det er bilvei nesten helt fram. Området rundt er fint for dagsturer, eller du kan følge t-merket rute i flere retninger. Hytta har 16 senger fordelt på fem rom.

Se mer info og kart på UT.no

Tverrbrennstua

- Hytta på Beiarfjellet.

Tverrbrennstua ligger lett tilgjengelig 2 km fra veien over Beiarfjellet. Mange tar bussen hit fredag kveld for så å gå en helgetur fra hytte til hytte som ender i Saltdal, Beiarn eller Børelv. Det er også flotte dagsturmuligheter i området, og fisken biter villig i vatnene like i nærheten. Hovedhytta har 10 senger fordelt på tre rom, og sikringshytta har 11 senger fordelt på tre rom samt hems med god plass til fire. Noen senger kan forhåndsreserveres.

Se mer info og kart på UT.no

Tåkeheimen

- Bærer navnet med rette.

Denne hytta ligger i 1100 meters høyde inntil breen Svartisen. Her er det ofte tåke og nedbør, men når det slår til meg klarvær, er utsikten formidabel. Helgelandsbukken (1454 moh) er et fint turmål herfra. På vårvinteren velger de fleste gjestene å komme på ski over breen.  Hovedhytta har 15 soveplasser fordelt på tre rom. Sikringshytta har 4 sengeplasser.

Se mer info og kart på UT.no

Se hvem som hjelper BOT til å oppretteholde en god standard