Velkommen til våre flotte hytter!

Her er en oversikt over alle hyttene til Bodø og Omegns Turistforening. Vil du komme på besøk? Vær obs på at de veinærere hyttene er låst med DNT-nøkkel, som man må være medlem for å leie. Les ellers om hvordan du bruker hyttene her

Argaladhytta

- En perle i vill natur.

- 2 bygninger
- 7 sengeplasser
​​​​​​​
- Indrefileen i  Junkerdalen nasjonalpark

Mer info og kart på UT.no

Beiarstua

- På en furumo i elgens rike.

- 2 bygninger
- 20 sengeplasser
- Badstu og badekulp
- Bålplass
- Vei  til døra.

Mer info og kart på UT.no

Bjellåvasstua

- I hjertet av Saltfjellet-Svartisen nasjonalpark.

- 2 bygninger
- 25 sengeplasser
- Naust og båt​​​​​​​
- Telegrafrute-hub.

Mer info og kart på UT.no

Fellvasstua

- Familievennlig på Sundsfjordfjellet.

- 9 sengeplasser
- Båt, kano og naust
- Barnevennlig innmarsj
- Lahko nasjonalpark 

Se mer info og kart på UT.no

Gjælentunet

Mellom fjære og fjell.

Gjælentunet er et nedlagt småbruk ca 5 mil sør for Bodø. Totalt 34 sengeplasser er fordelt på fire bygninger. Hovedhytta med 17 sengeplasser pluss madrasser kan leies av grupper. Kårstua ligger koselig til på andre siden av tunet for Hovedhytta. Ved havet finner du Egnarbua, der det ligger to robåter til utlån i naustet. Stedet er et eldorado for barnefamilier enten en velger havet, fjæra, kystfuruskogen eller hyttetunet som arena.

Se mer info og kart på UT.no

Gråtådalstua

- Fritt og luftig mellom bre og fjell.

Gråtådalstua ligger ca 600 moh og er et naturlig stoppunkt på veien mellom Glomfjord og Beiarn. På veien opp og vel framme på hytta har du et praktfullt skue mot Simlebreen og alle dens utløpere på motsatt side av Gråtådalen. Beiarns høyeste topp, Skjelåtinden, er innen rekkevidde fra hytta. Hytta har 10 sengeplasser fordelt på to rom.

Se mer info og kart på UT.no

Jordbruhytta

- For både over- og underjordiske

Jordbruhytta er ei gammel tømmerkoie som ligger i et naturskjønt område over og vest for Russånes i Saltdal. Det er flere grotter i nærheten, og det er gode muligheter for å finne sopp og bær i området. Terrenget er også godt egnet for skiturer. Hytta har 6 senger fordelt på oppholdsrommet og et soverom.

Se mer info og kart på UT.no

Kvitsteindalsgammen

- I Lahko nasjonalpark

Kvitsteindalsgammen er et fint sted å ha pause eller overnatte på turen mellom Fellvasstua og Gråtådalstua eller Gråtådalstua og Namnlaushøgda. Sovepose må medbringes. Her er madrasser og ovn, solcellestrøm, gassbrenner og kokekar for enkelt matstell.

Se mer info og kart på UT.no

Lurfjellhytta

- Hytta bak Børvasstindene

- 2 bygninger
- 23 sengeplasser

- Bær- og fiskevennlig 
- Lurfjelltinden  frister

Se mer info og kart på UT.no

Lønsstua

- Innfallsport til fjelleventyret.

- 2 bygninger
- 33 sengeplasser.
- 5 min fra jernbanen
- Vei til døra.
- Bær og fisk.
- Saltfjellet nasjonalpark 

Se mer info og kart på UT.no

Midtistua

- Om veggene kunne fortelle.

BOTs eldste hytte ble bygget i forbindelse med føringen av telegraflinja over Saltfjellet. Hovedhytta ble bygget i 1902. Den har 8 sengeplasser fordelt på to rom pluss madrasser på loftet. Sikringshytta har 8 senger fordelt på tre rom. 

Se mer info og kart på UT.no

Storjordstua

- Med botanikk, kunst og nasjonalparker.

Denne gamle tømmerstua er en del av Nordland nasjonalparksenter som ligger på Storjord i Saltdal. Her er mange opplevelsesmuligheter. 

Stua har 12 sengeplasser.

Se mer info og kart på UT.no

Trygvebu

- Til minne om en fjellets hedersmann.

Trygvebu har navn etter Trygve Blåmoli, som var en bauta i BOT i mange år. Hytta ligger lunt til i skogen ved Skaiti, ikke langt fra grensa til Junkerdal nasjonalpark. Det er bilvei nesten helt fram. Området rundt er fint for dagsturer, eller du kan følge t-merket rute i flere retninger. Hytta har 16 senger fordelt på fem rom.

Se mer info og kart på UT.no

Tverrbrennstua

- Hytta på Beiarfjellet.

Tverrbrennstua ligger lett tilgjengelig 2 km fra veien over Beiarfjellet. Mange tar bussen hit fredag kveld for så å gå en helgetur fra hytte til hytte som ender i Saltdal, Beiarn eller Børelv. Det er også flotte dagsturmuligheter i området, og fisken biter villig i vatnene like i nærheten. Hovedhytta har 11 senger fordelt på tre rom, og sikringshytta har 11 senger fordelt på tre rom samt hems med god plass til fire. 

Se mer info og kart på UT.no

Tåkeheimen

- Bærer navnet med rette.

Denne hytta ligger i 1100 meters høyde inntil breen Svartisen. Her er det ofte tåke og nedbør, men når det slår til meg klarvær, er utsikten formidabel. Helgelandsbukken (1454 moh) er et fint turmål herfra. På vårvinteren velger de fleste gjestene å komme på ski over breen.  Hovedhytta har 15 soveplasser fordelt på tre rom. Sikringshytta har 4 sengeplasser.

Se mer info og kart på UT.no

Se hvem som hjelper BOT til å oppretteholde en god standard