BØRVASSTINDAN CLASSIC

Foto: Tor Olsen

Børvasstindan Classic - et heftig og rått fjelløp i vakker natur! Har du lyst til å utfordre deg selv eller noen  andre? Hold av første helga i juli, og bli med på ca 30 heftige kilometer og 1500 høydemeter!  


Om løpet

Fjelløpet arrangeres av DNT Fjellsport Bodø, og går i vidunderlig vakre Åseli- og Flakflågdalen, dalene som går gjennom og på siden av de kjente og spektakulære Børvasstindene rett øst over Saltenfjorden for Bodø. Løpet er ca. 30 km langt og er omtrent 1500 høydemeter. Det som gjør løypa utfordrende er lengden og høyden. Dette i kombinasjon med at en beveger seg i flott natur, er trolig forklaringen på at løpet viser seg å gi mersmak. Selv om man ikke trenger å være toppidrettsutøver for å delta på løpet, må man være i ganske god form. Vi sier at deltakerne bør kunne gjennomføre turen på 8 timer. Dette tilsvarer rask gange med litt lett jogg i noen enklere partier, uten noen lengre pauser. Vinnertiden i 2017 ble imponerende 3 timer og 13 minutter. Lett jogg og gåing i de bratteste bakkene gir normalt en tid på 5,5-6 timer. 


Spar penger og støtt det frivillige arbeidet som legges ned i løpet - bli medlem!

Og når du først har fått øynene opp for den vakre naturen i området, og tur- og treningsmulighetene som ligger her, vil vi anbefale deg å melde deg inn i BOT/DNT, slik at du er med på å støtte det frivillige arbeidet som legges ned i dette arrangementet, og alle andre turer gjennom året. Da får du også deltageravgiften på BC til halv pris, så da har du allerede spart inn nesten halve medlemsskapet ditt!


Løypetraséen

Start er ved inngangen av Åselidalen på ca. 80 moh. Traseen går videre opp hele dalen langs vann, opp ved en foss og videre til ca 550 moh før den går ned Skjellingsdalen mot T-merket sti-kryss, her dreier den i sørvestlig retning mot Store Sandvatn (407 moh)  opp mot “Gavelen”; et parti med ca 370 meters stigning på under en kilometer. Løypa går videre opp mot Indre Sandvasstinden (1073 moh.), før en vender og løper ned mot Kjerksteinvatnet (461moh), Dalsvatnan og Stabbursdalvatnet. I enden av dette vannet må en krysse elva (vading) og følge T-merket sti videre på østsiden av øvre Tverrlivatnet (204 moh), øvre Falkflågvatnet til gårdene på Falklåget. Videre østsiden av nedre Falkflågvatnet, ned til Falkflågvika og videre langs T-merket sti ved Valnesvannet til mål som er i Sandvika (121moh).

Børvasstindan Classic 2019

Lørdag 6. juli er datoen for løpet, så det er bare å hive seg i treninga! Løypa er den samme som årene før, naturen er fortsatt like slående vakker, og vi gleder oss like mye! Mer info vil bli lagt ut her etter hvert, samt på vår Facebookgruppe Børvasstindan Classic, så følg oss gjerne der. Påmeldingen åpner 1. mai, og det er begrenset antall plasser som raskt selges ut, så merk deg datoen.

Refundering av penger ved avmelding

Avmeldinger bes sendt til post@bot.no, så ordner vi opp med refusjon av penger og opprykk fra venteliste. Det er ikke anledning til å selge plassen sin videre til andre, alt må registreres hos oss for å få startlistene korrekte. Vi refunderer 90% av beløpet fram til 6. juni, og etter det refunderer vi 50% av beløpet fram til 2. juli. Etter dette ingen refusjon. Hovedmålet vårt er at flest mulig skal stille til start 6. juli, så dersom du vet at du ikke kan delta, setter vi pris på at du gir oss tilbakemelding. Det ser ut som alle 300 plassene blir solgt ut, så da kan andre overta plassen din og du får penger tilbake. Vinn-vinn! :) 

Klikk her for å skrive tekst.