BØRVASSTINDAN CLASSIC

Foto: Tor Olsen

Børvasstindan Classic - et heftig og rått fjelløp i vakker natur i Bodø kommune! Har du lyst til å utfordre deg selv eller noen andre? Hold av lørdag 27. august 2022, og bli med på ca 31 heftige kilometer og 1500 høydemeter!  


Om løpet

Fjelløpet arrangeres av Bodø og Omegns Turistforening, og går i vidunderlig vakre Åseli- og Flakflågdalen - dalene som går gjennom og på siden av de kjente og spektakulære Børvasstindene rett øst over Saltenfjorden for Bodø, i Bodø kommune. Løpet er ca. 31 km langt og er omtrent 1500 høydemeter. Det som gjør løypa utfordrende er lengden og høyden. Dette i kombinasjon med at en beveger seg i flott natur, er trolig forklaringen på at løpet viser seg å gi mersmak. Selv om man ikke trenger å være toppidrettsutøver for å delta på løpet, må man være i ganske god form. Alle som deltar på løpet må kunne gjennomføre turen innen tidsfristen på 8 timer. Dette tilsvarer rask gange med litt lett jogg i noen enklere partier, uten noen lengre pauser. Vinnertiden i 2020 ble imponerende 2 timer og 56 minutter, men de fleste bruker nok et par timer ekstra... Lett jogg og gåing i de bratteste bakkene gir normalt en tid på 5,5-6 timer. 

Du melder deg på løpet her. Påmelding for Børvasstindan Classic 2022 åpner 1.mai.

Spar penger og støtt det frivillige arbeidet som legges ned i løpet - bli medlem!

Og når du først har fått øynene opp for den vakre naturen i området, og tur- og treningsmulighetene som ligger her, vil vi anbefale deg å melde deg inn i BOT/DNT, slik at du er med på å støtte det frivillige arbeidet som legges ned i dette arrangementet, og alle andre turer gjennom året. Da får du også deltageravgiften på BC til halv pris, så da har du allerede spart inn nesten halve medlemsskapet ditt!

Løypetraséen

Start er ved inngangen av Åselidalen på ca. 80 moh. Traseen går videre opp hele dalen langs vann, opp ved en foss og videre til ca 550 moh før den går ned Skjellingsdalen mot T-merket sti-kryss, her dreier den i sørvestlig retning mot Store Sandvatn (407 moh)  opp mot “Gavelen”; et parti med ca 370 meters stigning på under en kilometer. Løypa går videre opp mot Indre Sandvasstinden (1073 moh.), før en vender og løper ned mot Kjerksteinvatnet (461moh), Dalsvatnan og Stabbursdalvatnet. I enden av dette vannet må en krysse elva (vading) og følge T-merket sti videre på østsiden av øvre Tverrlivatnet (204 moh), øvre Falkflågvatnet til gårdene på Falklåget. Videre østsiden av nedre Falkflågvatnet, ned til Falkflågvika og videre langs T-merket sti ved Valnesvannet til mål som er i Sandvika (121moh).

Smittevern

Vi tar smittevern på alvor og ønsker å legge til rette for et trygt og trivelig fjelløp. Gjeldende smittevernregler for arrangement i Bodø kommune vil til en hver tid bli lagt til grunn for gjennomføring av løpet. Deltakere vil informeres om gjeldende regler og føringer i forkant av løpet.

Foto: Kari Helene Ofstad

Om løypen ​​​​​​​

Foto: Kari Helene Ofstad
Foto: Kari Helene Ofstad


VÅRE SPONSORER