BØRVASSTINDAN CLASSIC

Foto: Tor Olsen

Børvasstindan Classic - et heftig og rått fjelløp i vakker natur! Har du lyst til å utfordre deg selv eller noen  andre? Hold av lørdag 29. august, og bli med på ca 30 heftige kilometer og 1500 høydemeter!  


Om løpet

Fjelløpet arrangeres av DNT Fjellsport Bodø, og går i vidunderlig vakre Åseli- og Flakflågdalen, dalene som går gjennom og på siden av de kjente og spektakulære Børvasstindene rett øst over Saltenfjorden for Bodø. Løpet er ca. 30 km langt og er omtrent 1500 høydemeter. Det som gjør løypa utfordrende er lengden og høyden. Dette i kombinasjon med at en beveger seg i flott natur, er trolig forklaringen på at løpet viser seg å gi mersmak. Selv om man ikke trenger å være toppidrettsutøver for å delta på løpet, må man være i ganske god form. Alle som deltar på løpet må kunne gjennomføre turen innen tidsfristen på 8 timer. Dette tilsvarer rask gange med litt lett jogg i noen enklere partier, uten noen lengre pauser. Vinnertiden i 2017 ble imponerende 3 timer og 13 minutter, men de fleste bruker nok et par timer ekstra... Lett jogg og gåing i de bratteste bakkene gir normalt en tid på 5,5-6 timer. 


Spar penger og støtt det frivillige arbeidet som legges ned i løpet - bli medlem!

Og når du først har fått øynene opp for den vakre naturen i området, og tur- og treningsmulighetene som ligger her, vil vi anbefale deg å melde deg inn i BOT/DNT, slik at du er med på å støtte det frivillige arbeidet som legges ned i dette arrangementet, og alle andre turer gjennom året. Da får du også deltageravgiften på BC til halv pris, så da har du allerede spart inn nesten halve medlemsskapet ditt!


Løypetraséen

Start er ved inngangen av Åselidalen på ca. 80 moh. Traseen går videre opp hele dalen langs vann, opp ved en foss og videre til ca 550 moh før den går ned Skjellingsdalen mot T-merket sti-kryss, her dreier den i sørvestlig retning mot Store Sandvatn (407 moh)  opp mot “Gavelen”; et parti med ca 370 meters stigning på under en kilometer. Løypa går videre opp mot Indre Sandvasstinden (1073 moh.), før en vender og løper ned mot Kjerksteinvatnet (461moh), Dalsvatnan og Stabbursdalvatnet. I enden av dette vannet må en krysse elva (vading) og følge T-merket sti videre på østsiden av øvre Tverrlivatnet (204 moh), øvre Falkflågvatnet til gårdene på Falklåget. Videre østsiden av nedre Falkflågvatnet, ned til Falkflågvika og videre langs T-merket sti ved Valnesvannet til mål som er i Sandvika (121moh).

Børvasstindan Classic 2020

Vi er allerede utsolgt for årets 200 billetter, men fortvil ikke; erfaringsmessig vil det bli avmeldinger i forkant av løpet og vi vil etter hvert tilby plass til dem som står på ventelista. Her kan du sette  deg på venteliste !   Mer info om avmeldinger lenger ned i teksten.

På grunn av situasjonen rundt corona, samt at det er mye snø i fjellet enda, har vi bestemt oss for å utsette løpet fra første helga i juli, til siste helga i august. Derfor der det lørdag 29. august som er årets dato for løpet. Løypa er den samme som årene før, naturen er fortsatt like slående vakker, og vi gleder oss like mye! Mer info vil bli lagt ut her etter hvert, samt på vår Facebookgruppe Børvasstindan Classic, så følg oss gjerne der. Det er tillatt å bruke staver på løpet, men hunden må du la være hjemme denne dagen.

Refundering av penger ved avmelding

Hvert år er det noen som har kjøpt billett som av en eller annen grunn ikke kan delta likevel, og det har vi forståelse for. Vi ønsker flest mulig på startstreken på løpsdagen, og har derfor satt opp noen retningslinjer for refusjon av penger og salg av billetter: 

  • Det er ikke mulig å videreselge billetten privat til andre, alt må registreres hos oss for å få startlistene korrekte og for at vi som arrangør skal vite hvem som er ute i løypene.
  • Avmeldinger bes sendt til post@bot.no, så ordner vi opp med refusjon av penger og opprykk fra venteliste.
  • Vi refunderer 50% av beløpet fram til 26. august og etter dette er det dessverre ingen refusjon siden startlistene settes opp. 
  • Hovedmålet vårt er at flest mulig skal stille til start 29. august, så dersom du vet at du ikke kan delta, setter vi pris på at du gir oss tilbakemelding.