Leter du etter sommerlektyre?

Foto: Elin Beate Johannessen

Her kommer tre tips til lesestoff i sommer. Ei bok for deg som vil lese med barn. Ei for deg som liker historie. Ei for deg som elsker Bodø. Alle med deilig sus av friluftsliv.

Mange bruker sommeren til å lese, og vi har plukket ut tre populære bøker for deg. Vi tilrettelegger for friluftsliv. Hytte- og rutenett, og en rekke turer og arrangement. En del av tilbudet er å tilby produkter for deg som liker å ferdes i naturen. Kanskje du vil ha med ei bok i sekken?

Her er tre spennende lesetips!

Varden Steinar og drømmen om å gå
Varden Steinar er ikke som andre varder. Han står akkurat litt for langt unna stien til å hjelpe menneskene, men han har en drøm. En drøm om å gå. Hvis man vil noe sterkt nok, kan det umulige bli mulig. Bare man passer seg for farer...

Varden Steinar vil så gjerne kunne gå
Varden Steinar vil så gjerne kunne gå

Varden Steinar er en varm og spennende historie om å ikke passe helt inn - og om livet på fjellet, der fjellvardene bor og naturen er levende. 

Over Saltfjellet langs Telegrafruta - Mellom Rana og Saltdal
Før telegraflinja kom over Saltfjellet, var Norge delt i to - midt i Nordland. Ugjestmildt både sommer og vinter. Frierferd, ferietur eller for å søke arbeid. Det tar rundt tre dager å gå over det vel seks mil lange fjellet. Før veien over Saltfjellet kom i 1937, gikk folk til fots om de skulle besøke andre enten det var i Saltdalen, Dunderland eller Beiarn. 

"Dette anlæg som urimeligt og liggende aldeles udenfor statsøiemed" var ikke ønsket av alle. Heldigvis bestemte regjeringen at bygging skulle ta til. Telegraflinja skulle forlenges. Bli med på en reise i fotsporene til de som gikk opp stiene i fjellet som i dag er et populært turområde!

På tur i Bodø
Ei av våre mestselgende bøker, med god grunn. Vår fantastiske kommune lar oss dra både høyt og lavt. Bynære turer, badeturer, toppturer, fisketurer, padleturer, rullestolturer. Denne boka er smekkfull med forslag til fantastiske eventyr som venter på å bli utforsket av deg. Med detaljerte kart, fine bilder og inspirerende turglede.

"Det beste med å være på tur er å sitte på en stein og kjenne sola varme i ansiktet" sier Kristine på 13 år. Vi er helt enige!

Tre perfekte bøker å ha med i sekken eller på stranda. Vi har en hel vegg med bøker spesielt utvalgt til deg som liker friluftsliv, så kom gjerne innom kontoret i Sandgata 3.

Husk at vi har medlemsrabatt!