Børvasstindan Classic 2017

Foto: Eirik Alst

Det er egentlig bare en ting å si om Børvasstindan Classic - det er et heftig og rått fjelløp i vakker natur! Har du lyst til å utfordre deg selv eller andre? Gå direkte til påmeldingssiden her!

Fjelløpet arrangeres av DNT Fjellsport Bodø, og går i vidunderlig vakre Åseli- og Flakflågdalen, dalene som går gjennom og på siden av de kjente og spektakulære Børvasstindene rett øst over Saltenfjorden for Bodø. Løpet er ca. 30 km langt og er omtrent 1500 høydemeter. Det som gjør løypa utfordrende er lengden og høyden. Dette i kombinasjon med at en beveger seg i flott natur, er trolig forklaringen på at løpet viser seg å gi mersmak. Og når du først har fått øynene opp for den vakre naturen i området, og tur- og treningsmulighetene som ligger her, vil vi anbefale deg å melde deg inn i BOT/DNT, slik at du er med på å støtte det frivillige arbeidet som legges ned i dette arrangementet, og alle andre turer gjennom året. Da får du også deltageravgiften på BC til halv pris, så da har du allerede spart inn nesten halve medlemsskapet ditt!

Løypetraséen

Start er ved inngangen av Åselidalen på ca. 80 moh. Traseen går videre opp hele dalen langs vann, opp ved en foss og videre til ca 550 moh før den går ned Skjellingsdalen mot T-merket sti-kryss, her dreier den i sørvestlig retning mot Store Sandvatn (407 moh)  opp mot “Gavelen”; et parti med ca 370 meters stigning på under en kilometer. Løypa går videre opp mot Indre Sandvasstinden (1073 moh.), før en vender og løper ned mot Kjerksteinvatnet (461moh), Dalsvatnan og Stabbursdalvatnet. I enden av dette vannet må en krysse elva (vading) og følge T-merket sti videre på østsiden av øvre Tverrlivatnet (204 moh), øvre Falkflågvatnet til gårdene på Falklåget. Videre østsiden av nedre Falkflågvatnet, ned til Falkflågvika og videre langs T-merket sti ved Valnesvannet til mål som er i Sandvika (121moh).


Historie

Løpet ble første gang arrangert i juli i 2010, og har gradvis vokst seg større hva angår interesse og deltagerantall. Til tross for at løypetraseen er fysisk krevende både i forhold til terreng og lengde, er det stadig flere som velger å delta år etter år. I fjor var 107 personer påmeldt; 86 deltakere gjennomførte løpet, hvorav 25 stilte i kvinneklassen og 61 i herreklassen. I år går det mot ny deltagerrekord igjen, da vi allerede har passert 80 påmeldte når det er to måneder igjen til start! Men 200 plasser er det egentlig ingen grunn til å vente med å melde seg på...

Løypemannskap

Underveis i løypa har BOT funksjonærer på post som deler ut forfriskninger, og Røde Kors Hjelpekorps hjelper til med å ivareta sikkerheten underveis. Intersport er også med på laget og bidrar med premiering og energidrikke. Årets BC blir, tradisjonen tro, første lørdag i juli dvs 1. juli, og påmeldingen har som kjent allerede åpnet! Har du lyst til å være med på årets vakreste fjellturløp? klikk her for mer info/påmelding.
Foto: Eirik Alst