Is- og snømelding for påska

Mange skal ferdes i fjellet i påska, og da er det viktig å ta hensyn til vær og føre! Her finner du en rykende fersk is- og snømelding for hele Nordland og Troms. Under finner du et utdrag fra Salten, og vil du lese hele meldinga på kan du klikke på det store bildet under.

Vinter ved Sætervatnet i Sjunkhatten Nasjonalpark
Vinter ved Sætervatnet i Sjunkhatten Nasjonalpark Foto: Tore Veisetaune

Salten

Det er for tiden fine forhold i fjellet og i lavereliggende områder i Salten for både skiturer og isfiske. Det siste mildværet har ført til at de store snømengdene som kom i forrige uke har pakket seg noe sammen, og i høyden er det kommet 20-30 cm med nysnø oppå dette. Med fortsatt minusgrader på nattestid vil forholdene holde seg meget bra i fjellet utover i påska, sier utmarkskonsulent Tore Veisetaune.

Et til dels ustabilt vær denne vinteren har ført til at det mange sørpelag mellom islagene på fjellvatnan i Salten. Men isene på uregulerte fjellvatn regnes som trygge. Vær obs på dårlige isforhold ved inn- og utos. Det kan også være lurt å ta med forlenger på isborren denne påska, sier Veisetaune.

Når det gjelder snøskredfare, se Varsom.no. Husk å holde god avstand til store overhengende skavler, da enkelte av disse er veldig store i år, forteller Veisetaune.

Ta hensyn til rein på beite, og husk båndtvang for hund.

Kontaktperson i Salten: Tore Veisetaune, tlf. 916 27 036