Takk for turen!

Ikke noe å si på verken vær eller utsikt fra ungdomsarrangementet i Skarmoen!
Ikke noe å si på verken vær eller utsikt fra ungdomsarrangementet i Skarmoen! Foto: Kari Helene Ofstad

Selv om sola kom tilbake for snart en måned siden, er det ikke så mye vi har sett til den i det siste. Derfor var det ekstra stor stas at den skinte fra skyfri himmel på den nasjonale Kom deg ut-dagen, og det var ekstra mange blide ansikter å se på tur i Bodømarka!

BOT hadde hele 7 arrangementer på plakaten til søndag 5. februar, fire i Bodømarka og tre rundt om hos lokallagene våre i Beiarn, Gildeskål og Meløy, og vi kunne ikke bedt om bedre vær! Litt mere snø på bakken i områdene rundt Bodø hadde vært fint for både ski og akebrett, men det la absolutt ingen demper på gleden og naturopplevelsen. Ønsker man mer snø under skiene kan man ta turen til Beiarn, for de hadde masse snø i Storjordlia hvor de hadde sitt arrangement.

Fint i høyden

Rapporten fra de seks turdeltagerne som gikk runden fra Heia til Erlingbu og videre rundt Bostoliskardet er at det er knall skiføre litt oppi høyden. Fra parkeringsplassen på Arlia og et stykke oppover er det litt hardt, men når du når Erlinbu har du pudder under skiene og fantastisk føre. Parkeringsplassen på Heia var stappfull søndags formiddag, så det var mange som la søndagsturen ut i skog og mark. Et lite oppslag i avisen fikk også den fine gjengen som gikk runden i Bodømarka, og vil du lese det kan du klikke her.


Skihytta er fint for alle

Barnas Turlag Bodø hadde valgt å legge sitt arrangement til Skihytta, og det viste seg å være lurt. Fra parkeringsplassen ved Soløyvannet er det bare et par hundre meter å gå opp til leirplassen, og det gjør at alle som har lyst kan ta turen. Siden føret var såpass hardt var det faktisk noen som fikk med seg barnevogna opp til hytteveggen.  Noen valgte å ta en litt lengre tur og gikk fra Bestemorenga på ski, med bål og pinnebrød som belønning ved ankomst Skihytta. Ekstra stas var det at Skihytta valgte å holde åpen denne søndagen siden vi skulle ha arrangement der den dagen, og vi er glade for gode vafler, saft, varm kakao til kalde barnefingre og lån av toaletter i kjelleren. Tusen takk! :)

Lokallagene

I Gildeskål var det ikke en eneste snøflekk å se, så det ble ikke mye aking på Kom deg ut-dagen, men tilbakemeldingene fra turlederne er at det var en fantastisk flott turdag i Bakåsen på Inndyr likevel. Det kom over 60 små og store, barna fikk pølse med brød og saft, mens de voksne fikk bålkaffe. I tillegg var det natursti med flotte premier, og lokalavisa dukket opp slik at de fikk et lite oppslag der også.

Beiarn derimot hadde evig nok snø til både aking og skigåing i Storjordlia! Det ble fin aktivitet for de rundt 30 personene som møtte opp, både med bål, aking, skigåing og turtippløype for både barn og voksne.

Meløy har valgt å utsette sin Kom deg ut-dag, og samtidig gjennomføre en turdag de tidligere har måttet utsette pga mildvær, og inviterer til skøytedag neste helg! Så hvis du har lyst å få med deg en skøytetur i februar, kan vi anbefale å ta turen til Skarsvatnet i Meløy den 12. februar kl 12!


Vi takker alle som deltok på et av våre arrangementer og bidro til å gjøre Kom deg ut-dagen til en flott turdag i 2017! Dere er også hjertelig velkommen til å delta på flere turer i vinterturprogrammet vårt, og mer info om turgrupper og aktiviteter kan du finne her.