Heder til Knut Storteig

Foto: Berit Irgens

Ildsjelen Knut Storteig ble tirsdag kveld tildelt årets Frivillighetspris for sin innsats i Bodø og Omegns Turistforening (BOT)

Det var ordfører Ida Pinnerød som overrakte prisen under en tilstelning på Tusenhjemmet i anledning at Bodø frivilligsentral er 25 år i år. Her er begrunnelsen for prisen:

  • Knut er turleder på både korte og lange turer. Han brenner for å vise folk den fantastiske turen vi har i Salten, og han gleder seg stort hver gang han har med en person på tur som ikke har vært med tidligere. Hvis det er en utlending eller en som kommer fra et annet sted i landet, er det ekstra stas.
  • De siste fire årene har han vært en av turlederne på ukentlige «Bynær kveldstur», et lavterskeltilbud for de som trenger et ekstra puff til å komme seg opp fra sofaen i hverdagen. Det er blitt fast tradisjon at den siste gangen i hver sesong ordner Knut med bålkaffe og kake til deltakerne.
  • Den helga Parkenfestivalen går av stabelen, er Knut barnevakt for barnebarn slik at foreldrene kan delta på festival. Med sin vanlig omtanke og kreativitet gjør han mer utav det enn de fleste – han arrangerer overnattingstur til Tverrbrennstua for andre besteforeldre med barnebarn.
  • Han er en av tilsynspersonene på Tverrbrennstua. Dotømming, skifte av sengetøy, rundvask, maling og annet vedlikehold må til for at gjestene kan ta inn på ei hytte i tipp topp stand. Han er også ivrig dugnadsdeltaker på andre hytter i BOT.
  • Knut liker å kle seg ut. Det har Barnas Turlag hatt mye glede av. Han har vært turbo fjellrev på mange arrangement i deres regi.
  • Knut legger hvert år ned flere hundre dugnadstimer for BOT.