Stort sett alle skilt er byttet i Bodømarka

De nye skiltene viser vei til de samme gode gamle stiene og løypene!
De nye skiltene viser vei til de samme gode gamle stiene og løypene! Foto: Hans Kristian Smines

Bodømarkautvalget i BOT har nå så godt som fullført Turskiltprosjektet i Bodømarka, og neste alle de gamle treskiltene er skrudd ned og erstattet med godt synlige, grønne aluminiumsskilt. De nye skiltene følger nasjonal standard i henhold til merking og symboler.

De gamle treskiltene er for mange kjent i Bodømarka, men de blir grå og forsvinner fort i terrenget etter noen år, derfor ble det besluttet at alle disse skulle byttes ut med nye grønne aluminiumsskilt. Med støtte fra Gjensidigestiftelsen og Nordland Fylkeskommune, som til sammen har dekket materialkostnadene til nye skilt og stolper, pluss vel 900 timer dugnadsarbeid av våre spreke pensjonister, er de aller fleste stolpene byttet ut.  Nærmere bestemt 252 skilt, plassert på 98 stolper fra Linken i vest til Steigtind i nord, og riksvei 80 i sør, er byttet ut.

Ny merking og mer informasjon

Det som kanskje best kjennetegner de nye skiltene er at de gir mer informasjon enn de gamle. Fra før av er vi vant med at skiltene viser navn, retningspil og distanse, men nå kan man også lese på skiltet om løypa passer for fotgjengere eller skiløpere, eventuelt begge deler, om det er en rundløype (som for eksempel Vågøyvannet rundt), og sist, men ikke minst at det er BOT som er eiere av skiltene. Det er vist med en tydelig rød T, og underskrift som sier "Bodø og Omegns Turistforening". På baksiden av skiltet kan man også finne en kode, som består av en bokstav og et tall, og det forteller oss hvor skiltet står dersom noen skulle melde i fra om skade eller lignende på skiltet.

Halvannet år

Prosjektet har pågått fra januar 2015 og fram til nå, november 2016, og det eneste som mangler nå er 4 informasjonstavler som skal opp i løpet av 2017. Det er spesielt tre spreke mannfolk som har stått for jobben, og de har jammen syklet, gått og bært skilt noen mil i løpet av høsten, slik at vi kan bevege oss i marka og følge trygg og god skilting når vi er på tur! Tusen takk til Hans Kristian Smines, Fred Kramer og Carl A. Boe for jobben!

Foto: Hans Kristian Smines