Tur nr 25 000!

Ti på topp har hatt en vanvittig økning i antall deltagere siden det startet opp i 2011. Da startet det med 247 deltagere, og totalt rundt 2500 turer første sesong.  2016-sesongen, som altså markerer et 5 årsjubileum, har slått alle rekorder, både i form av antall deltagere og antall turer til sammen.

Ti på topp er et samarbeid mellom Bodø og omegns turistforening (BOT) og Bedriftsidretten i Nordland.  Forrige uke passerte vi 25000 (!) turer, og den som traff blink på det runde tallet var Gaute Wold Arntsen. Det skjedde på Bratten 18. august 2016 kl 22.08.54, noe som beviser at han er på tur til alle døgnets tider! Og det var ikke den første turen Gaute tok i år, for han har rukket å registrere 143 turer under Ti på topp 2016. Imponerende!

Gaute har engasjert seg mye i Ti på topp, og går for laget «Single and ready to mingle!», og det virker som alle på laget har et rimelig greit konkurranseinstinkt. Han tar gjerne en tur innom Bratten eller Hunstadtoppen før eller etter jobb, i tillegg til at han har vært på de høyeste og lengste turene. Han har i løpet av sommeren rukket å vært på alle 10 toppene, noen flere ganger enn andre, og ligger på 12. plass over hvem som har gått flest turer av alle deltagerne. 

Foto: Marie Stabell Pettersen

Mange på tur

Men det er ikke bare Gaute som er ivrig etter å gå på tur. I skrivende stund har vi passert 28500 turer i år, og er spent på om vi klarer å bikke 30 000 før sesongen avsluttes. Noen velger å konkurrere med seg selv, mens Gaute deltar i vennelaget «single and ready to mingle», og han ler litt og forteller at det ikke er han som har funnet på navnet til gruppen. De konkurrerer med familieteam Tymi, men konkurransen er ikke verre enn at de har tatt noen av turene sammen. Han sier det er hyggelig å gjøre litt mer ut av turene, gjerne ta med telt og gjøre en skikkelig tur ut av de lengste turmålene. Aldersspredningen er også grei i disse gruppene, med den yngste som er 3 år. Han er en liten spreking somgår mange av turene selv, men sitter også gjerne i bæremeis på de lengste etappene.

For Gaute er det faktisk første året han deltar ordentlig i Ti på topp. I fjor gikk han de aller fleste toppene, men uten registrering. Han angrer ikke på at han ble med i år, og sier videre at det er fint å bli utfordret på nye turmål gjennom Ti på topp. Ellers har man en tendens til at man går de samme løypene hele tiden. Blant annet har han oppdaget Bratten som et flott og bynært turmål. Man går opp på rimelig kort tid, de aller fleste kan klare det, og man blir belønnet med en flott utsikt ved varden på toppen! En fin ettermiddags- eller kveldstur som han gjerne anbefaler andre.

Premie

Vi måtte jo gjøre litt stas på tur nr 25000, og det ble høytidelig markert med gaveoverrekkelse på BOT-kontoret. Premien var boken «På tur i Bodø» og gavekort på gratis overnatting på en av Bot sine 14 hytter. Og siden han går for laget «Single and ready to mingle!» måtte vi spandere 2 gavekort slik at han kan ta med seg noen på hyttetur! Han sier selv at han har lyst til å utforske området rundt Argaladhytta litt mer, så det spørs om ikke gavekortene blir benyttet her.

Vi gratulerer Gaute igjen med tur nr 25 000, og takker han og alle andre som deltar i Ti på topp 2016. Nå jobber vi med å finne toppene til 2017-sesongen, og håper mange vil være med oss også til neste år!