Takk for turen på Kom deg ut-dagen!

Kom deg ut-dagen hadde i år 10-årsjubileum, og vi stilte med mange arrangementer i regi av BOT. I Bodø hadde Barnas Turlag samling bak grendehuset på Skaug, mens seniorene gikk sopp- og bærtur oppover mot Steigtindvatnet, mens turkomiteen hadde tur til Steigtinden med ei lita gruppe som nådde toppen søndags ettermiddag, og møtte alle årstider på tur opp. Hos lokallagene våre var det arrangementer og turer i Beiarn, Gildeskål og Meløy, blant annet med lek med sang og vann, og koking av suppe i fjæra med både snegle og krabbe i. I Rødøy ble det for vått og glatt, og den planlagte turen over Blåsfjellet og Steintuva ble utsatt.

Foto: Marie Stabell Pettersen

Til tross for at det regnet i bøtter og spann søndags morgen, la turlederne i vei for å rigge til en trivelig bålplass for de som ønsket å komme til Skaug denne dagen. På parkeringsplassen ved grendehuset møtte vi en liten gjeng pensjonister som hadde planer om sopp- og bærtur i skogen, og ei anna gruppe som hadde som mål å nå toppen av Steigtinden. Ulike mål, men alle var klar for en trivelig søndagstur med mye frisk luft!   

Skaug

Ved klatrefeltet lagde vi leir, med bål og ulike aktiviteter på sletta, og ungene fant straks tonen med hverandre. Tradisjonen tro var det natursti for både store og små, og alle deltagere fikk buff som premie. Vi hadde med en del ballspill, hoppetau og andre leker med oss, men de ble glatt utkonkurrert av et bildekk som lå der da vi kom... Det ble trillet ned sandtaket, til stor jubel, gang etter gang, og etter hvert ble det dradd/rullet/slept rund hele området med en skokk med unger på slep. Det er ikke alltid så mye som skal til når man har unger med på tur, og det er det som er så gøy! De finner alltid på noe og er i aktivitet, drar hverandre med og lager god stemning! Det var såvidt de hadde tid til å komme til bålet for å grille pølse og pinnebrød... Til sammen var det rundt 70 turglade innom i løpet av dagen, og vi takker alle for en trivelig dag!

Steigtinden

Steigtinden er en topp som kan se umulig ut å bestige, men egentlig er det en tur som de aller fleste kan klare. Den er også med som en av toppene i Ti på topp i år, og det var 5 deltagere + to turledere som troppet opp for å bestige den på Kom deg ut-dagen. De flinke turlederne Ida og John Tore ledet gruppa trygt opp og ned, til tross for meget skiftende vær, og 7 mennesker og en hund fikk en flott tur. De møtte alle fire årstider i løpet av de timene de var på tur, og det vekslet fra sol til hagl på toppen, men turdeltagerne var fornøyde og det var godt humør hele veien!

Beiarn

I Beiarn var det lagt opp til Kom deg ut-dag med ulike aktiviteter ved BOTs hytte Beiarstua. Har du ikke vært der, anbefaler vi en tur, selv om det ikke er Kom deg ut-dag! Det ble fyrt bål, grillet pølser og servert kaffe og saft, og til tross for gråvær og vått vær ble det en trivelig utedag for de frammøtte også i Beiarn. Og til alles store overraskelse hadde Turbo Fjellrev forvilla seg inn til Beiarstua, og kom for å hilse på små og store!

Gildeskål

Lemsundet var målet da Barnas Turlag Gildeskål planla Kom deg ut-dagen i år, og dagen ble brukt i fjæra. Det var ca 40 små og store som trosset regnværet og fikk en hyggelig stund sammen. Ivrige hender plukket strandsnegler og krabber, og noen av disse ble kokt i en nydelig suppe som ble spist rundt bålet. Alt i alt en trivelig dag!

Rødøy

Turen over Blåsfjellet og Steintuva måtte dessverre utsettes på grunn av mye nedbør og dårlig sikt.