Fjellvettdagen

Foto: Arild M. Johannessen

Den Norske Turistforening (DNT) og Røde Kors går sammen om å gjøre første mandag i påskeuken til Fjellvettdagen. Dagen benyttes til å sette fokus på trygg ferdsel i fjellet i media, i skiløypene, ved turisthyttene og i digitale kanaler hvor folk også ferdes i påsken. Fjellvettdagen i år blir mandag 21. mars, og vi håper det kan bidra til at flere ferdes trygt i vinterfjellet i påsken, og ellers i året.

I Bodø blir det ikke noe større markering av Fjellvettdagen, men vi håper alle tenker gjennom sikkerheten og planlegger godt hvis de skal på påskefjellet. Nasjonalt skal det være lansering av dagen ved Røde Kors-lavvoen Veslefjell på Gol, med justis- og beredskapsminister Anders Anundsen, president i Røde Kors, Sven Mollekleiv, og styreleder i DNT, Berit Kjøll.

Betjent hytte på Bjellåvasstua

Visste du forresten at det skal være betjening på Bjellåvasstua i påsken, fra 22.-27.mars ? Her vil det bli enkel servering med salg av kaffe og kaker, og pakker du en boks rømme i sekken, blir det også rømmegrøt ved ankomst til hytta! Her kan du også få gode tips fra erfarne turledere i BOT, og en hyggelig turprat. Velkommen skal du være!

Instagram-konkurranse

Hvis du er aktiv på sosiale medier, som Instagram, kan du være med i fotokonkurranse! Merk bildene dine med emneknaggen #fjellvett, og de beste bildene og de beste fjellvett-tipsene vil bli premiert med flotte premier! Konkurransen varer fra 19. -28. mars! Vi blir også glade hvis du merker turbildene dine med #bodøturistforening, så kommer de opp i den fine bildekarusellen på hjemmesiden vår! :)

God påske!

Foto: Arild M. Johannessen