Påskeoppvarming

En flott gjeng unger som var med på tur til Lønsstua!
En flott gjeng unger som var med på tur til Lønsstua! Foto: Arild M. Johannessen

Påska er rett rundt hjørnet, og forrige helg hadde Barnas Turlag Bodø påskeoppvarming med hyttetur til Lønsstua. Full klaff med været på lørdag, og vi fikk en nydelig skitur til Kjemåvatn for å teste fiskelykken!

Fredags ettermiddag var det en spent gjeng unger og voksne som hoppet på toget fra Bodø mot Lønsdal stasjon. Hyttetur sto på planen, og både store og små gledet seg til fine dager med ski, snø, aking, fisking og grilling. Vel framme på hytta kom vi ramlende inn med unger og bagasje, rett i middagen til 6 spreke franskmenn som skulle gå 16 dager i vinterfjellet og hadde sett for seg en rolig kveld på hytta.... Den gang ei! Men de var veldig hyggelige og flyttet seg ut i lilleavdelinga mens vi pakka ut og etter hvert fikk spente, men trøtte unger i seng rundt 21.30, laaaangt over leggetid!

Til tross for sen kveld fredag, startet lørdags morgen kl 06.10 for de verste morgenfuglene, og mens vi ventet på at alle skulle komme seg ut av soveposen ble det tid til både snøsmelting til frokostkaffen, yatzy, tegning og øving på fransken sammen med franskmennene som forlot hytta rundt kl 7.00. Da klokka ble 12 hadde ungene allerede aket, testet skiene, bygget snøborg og hatt snøballkrig mellom jentene og guttene, så da la vi ut på skitur med Kjemåvatnet som mål. Det ble en lang tur opp, da ingen av turlederne hadde gått turen før og vi havna litt ut av kurs. Men været var bra, og vi hadde en gjeng utrolig flinke små skiløpere med oss, som holdt motet og stemninga oppe hele veien!

Ved vannet lagde vi oss en vin vinkelsofa i snøen, med bålet praktisk plassert i midten. Noen hadde knapt nok tid til å svi ei pølse, for det var isfiske som var dagens store høydepunkt. Hull i isen ble borret, og det varte ikke lenge før det nappa i stanga! Stor stas for både store og små, og alle var enige om at isfiske er noe vi snart må gjøre igjen!

Vel nede ved hytta hadde siste familie ankommet, og det ble en trivelig kveld med felles taco-spising, brettspill og snakking om dagens tur. Det varte ikke lenge etter at ungene var lagt til det var stille i hytta, og det ble litt voksen-tid før senga ropte høyest. Søndag ble det aktiviteter rundt hytta, og utvask før noen hoppet i bilene, mens andre tok toget hjem til byen.

Takk for turen til alle som var med!