Turkatalog fra DNT

Ankomst Tåkeheimen i ett-tida på natta
Ankomst Tåkeheimen i ett-tida på natta Foto: Tommy Fure Øwre

Tirsdag 8. mars lanserer DNT sin første store nasjonale turkatalog, med de aller beste sommerturene over hele landet. Det beste av alt er at BOT er representert med hele 3 flotte turer! Turkatalogen er mulig å få tak i på Kiwi-butikker i hele landet, så legg den første turen din innom nærmeste Kiwi for å hente mye god turinspirasjon!

I snart 150 år har Den Norske Turistforening jobbet for at flere skal kunne oppleve noen av verdens fineste naturopplevelser som turist med DNT i eget land. Turkatalogen er ett av mange tiltak for å vise enda flere hvilke fantastiske friluftsmuligheter og spennende turmål som finnes Norge! Med den nye turkatalogen ønsker DNT å løfte frem et utvalg av alt det fine de ulike foreningene har å by på, og gjennom det gjøre det enda lettere for folk å komme seg på tur. Man kan enten delta på en av de lokale turene, eller kanskje finner man en tur i en annen del av landet man vil prøve seg på

Her i vår region har vi med 3 varierte turer, fra fjord til fjell, og følgende turer ble plukket ut av juryen hos DNT sentralt:

Dette er 3 veldig forskjellige turer, som til sammen viser litt av den varierte og spektakulære naturen vi har i vårt område! Fra havnivå med kajakk og tindeturer, til åpne landskap på Saltfjellet, og tur over breen til "norges mest utilgjengelige hytte" - Tåkeheimen. Det er en flott landsdel vi lever i, og er glade for at andre også ser det!

Det er også laget en egen nettside for de turene som er plukket ut, og den kan du finne ved å klikke her.

Utvalgte bilder fra turene

Flere lokale turer

Selv om disse tre turene ble plukket ut til å være med i en nasjonal turkatalog, er jo alle de andre turene våre minst like viktige! I begynnelsen av mai laseres vårt eget sommerturprogram, med mange flotte turer for alle aldersgrupper, men vi har også en litt spesiell tur vi vil framheve. Ingunn Anke Hansen har planlagt en langtur i sommer, som du kan lese mer om under her. 

Fra fjell til fjord - 9 dager gjennom Lahko og Saltfjellet-Svartisen Nasjonalparker

Dette er en av de lengste turene vi har arrangert i BOT, en hytte-til-hytte-tur gjennom to nasjonalparker!

Vi siterer turleder Ingunns invitasjon til å delta på turen:

«Dette er turen for deg som ønsker å gå langt og lenge, liker å bære tung sekk og er like blid i regn og ruskevær som i solskinn. Turen går over 9 dager og det åpnes ikke for deltakelse på bare deler av turen. Vi går mellom ubetjente hytter, noe som betyr at vi må bære med oss maten, og det tas i utgangspunktet ikke værforbehold. Hvis du leser dette og tenker «YES !», så kan vi love deg en fantastisk tur i den vakre og mektige nordnorske fjellheimen! Selv om enkelte strekninger er lange, er det også kortere dagsetapper, og det er lagt inn mulighet for en hviledag halvveis i turen. Vi skal gå fra hytte til hytte, så klær og sko får tørke underveis, og om hyttene våre ikke har mat, så har de alt vi ellers måtte trenge»

Blir du med på tur i sommer?