Lærerikt skredkurs for turledere

Det ble en lærerik helg for noen av turlederne i BOT, da de forrige helg var på skredkurs for å lære mer om trygg ferdsel i fjellet vinterstid. Torgeir Kjus og Anne Maria Leune var kursholdere, og at det for noen av deltagerne var første tur på ski for året, merktes godt i beina da de kom hjem igjen...

Egentlig skulle kurset holdes i Gildeskål, med utgangspunkt i Inndyr, men med så lite snø som det er i området for tiden, måtte kurset flyttes til snørike Valnesfjord. Fredags kveld hadde vi en trivelig samling på Heimsjyen hos Cecilia på Inndyr, med teori og turplanlegging for resten av helga. Lørdags morgen troppet 9 spente deltagere opp på Esso på Tverlandet for å samkjøre inn til Valnesfjord og bakkene opp mot Rundfjellet/Nordre Nattmålstuva. Her ble både terrenget og snøen studert, rutevalg ble diskutert og vi titta nærmere på hva som er viktig å passe på når man beveger seg i bratt terreng. De aller fleste kommer vel til å huske de magiske 30 grader ganske lenge.... Søndag ble det topptur i nydelig vær, og nedkjøring i pudderføre! 

Etter ei trivelig og lærerik helg, tror jeg alle deltagerne sitter igjen med verdifull kunnskap, støle muskler og ny giv for skiturer!