Vi arrangerer sommerturlederkurs

Foto: Zdeno Dvorak

Kunne du tenke deg å bli sommerturleder? I høst arrangerer vi kurs!

Er du friluftsinteressert og synes det høres artig ut å ta med andre ut på tur? Vil du formalisere kompetansen din og samtidig lære mer gjennom to utfordrende helger på tur i fjellet? Kurset passer enten du ser for deg å lede tradisjonelle hytte-til-hytte-turer eller lede fjellsportturer.

Kurset går over to helger i variert terreng i skog og høyfjell der du får trening i å lede grupper på tur under krevende forhold. I dette inngår bl.a. tema som turplanlegging, risikovurdering, orientering, ledelse, improvisert overnatting ute, bruk av DNT-hyttene, snøbakketeknikk og en tilvalgsdel med bratt og sikker ferdsel uten sikringsmidler.

Den første helga er hovedtemaene orientering, turledelse, risikovurdering, ferdsel i variert terreng. Vi overnatter ei natt ute og ei på hytte. Den andre helga er hovedtema orientering, turledelse, DNT-hyttene og rollen som DNT-ambassadør. Terrenget bestemmes ut fra erfaringer første helg og årstid, men vi må være forberedt på bratt terreng der vi samtidig kan trene krevende fjellorientering.

For mer informasjon om påmelding og søknad om opptak til kurs, gå inn på lenken under.


https://www.bot.no/aktiviteter/144612/910313/Foto: Zdeno Dvorak