Ny hytte: Papphuset i Meløy

Foto: Knut Storteig

Tirsdag 8. mars ble det inngått en historisk avtale med Statkraft. BOT og Meløy turlag får overta Papphuset for å gjøre det til ei DNT-hytte. 

På bildet undertegner kraftverkssjef i Statkraft Fred-Inge Kristensen avtalen om overtakelse, flankert av styreleder i BOT Rolf Kåre Jensen, leder i Meløy  turlag Sverre Birkelund og daglig leder i BOT Berit Irgens.

Papphuset er ei brakke som ble benyttet av anleggsarbeidere i forbindelse med kraftutbyggingen i Glomfjord, som startet rundt 1910. Navnet kommer av at veggene opprinnelig var dekket med papp utvendig. Brakka var i bruk til rundt 1960. Den er i verneklasse 2 i den såkalte landsverneplanen til Statkraft, og BOT overtar ansvaret for vernet ved overtakelsen. Det betyr at den delen av bygget som er i best stand vil bli tatt vare på. En del av bygget må rives, og innvendig må det gjøres en god del arbeid for å få på plass to soverom med plass til 8 overnattingsgjester og sette oppholdsrom og kjøkken i stand. Det er også planer om å bygge et museumsrom, hvor kraftverkshistorien blir presentert. 

Planene for restaureringen vil bli presentert på et åpent møte i forkant av Meløy turlag sitt årsmøte 14. mars. Mer om møtet her.

Kan du tenke deg å være med på dugnadsarbeid i forbindelse med prosjektet, så send en epost til post@bot.no 


Papphuset, inngangspartiet
Papphuset, inngangspartiet Foto: Berit Irgens

Skrevet av Berit Irgens 9. mars 2022