Nytt kurs får polakker ut på tur

Fin kveldsstemning på vei ned fra Keiservarden
Fin kveldsstemning på vei ned fra Keiservarden Foto: Gosia Dvorakova

Polske Gosia Dvorakova ønsket at flere av polakkene som bor i Norge skulle få gleden av det enkle friluftslivet. Det var starten på et samarbeid som har resultert i et friluftskurs på polsk. 

Bodø og Omegns Turistforening fikk støtte fra Integrerings- og mangfoldsdirektoratet (IMDI) som gjorde at vi kunne engasjere Gosia til å lage et Digitalt ferskingkurs for polakker. Takket være DNT sentralt fikk hun tilgang til deres kurs-system, og resultatet har blitt et kurs bestående av 7 moduler som ligger åpent for alle her

Foruten det digitale kurset har vi hatt 

  • Høytidelig lansering på Fram kino i Bodø. 
  • Kveldstur til Keiservarden hvor polakker var spesielt invitert - på polsk. Ti deltakere fra fem nasjoner hadde en fin kveld sammen, og bildene i denne artikkelen er hentet fra den turen.

Videre er polske barnefamilier spesielt invitert på Barnas Turlag sin ettermiddagstur i Maskinisten med middag på bål, som finner sted 14. oktober. Nærmere informasjon her

Vi håper dette er starten på et mer aktivt uteliv for mange i Norges største innvandrergruppe, og at vi kan få med oss bodøværinger med polsk opprinnelse på turer, dugnader og andre aktiviteter i BOT!


Foto: Gosia Dvorakova

Skrevet av Berit Irgens 5. oktober 2021