Turglade Bodøværinger trosset regnværet på 3- og 7-toppsturen

Blide toppvakter på Hunstadtoppen
Blide toppvakter på Hunstadtoppen Foto: Viktoria Skipnes

Selv om værmeldingen meldte regn og sur vind lot ikke det stoppe 330 sprekinger som hyrte seg godt og kom seg ut på høstens Kom deg ut-dag og årets utgave av 3- og 7-toppsturen! 

Søndag 5.september ble Kom deg ut-dagen og årets utgave av 7- og 3-toppsturen avholdt. Værmeldingen meldte mye regn og overskyet, men det stoppet ikke de 330 spreke turdeltakerne i å gå på tur i Bodømarka! Deltakerne kunne velge mellom to ulike 3-toppsturer med start fra Rønvik skole eller Bodin vgs, 7-toppsturen med start fra Bodin vgs eller tilrettelagt løype med start fra Mørkvedmarka. Turglade nye og gamle, unge og eldre Bodøværinger tok turen over byfjellene og stinettet i marka. Fornøyde etter å ha fullført en av turene kom de tilbake i mål for å hente premie ved startstedene.

Ved Svartvatnet stilte DNT ung Bodø med SUP, Stand Up paddle hvor de som tok turen fikk prøve seg på brettene ute på vannet. Noen tok lunsjpausen her mens andre padlet og testet ut balansekunstene sine. Her ble det delt ut frukt sponset av Kiwi Påls vei, og maskoten til Barnas turlag, Fjellreven Turbo dukket opp fra skogen til stor stas for de minste!


I tilrettelagt løype var det bålbrenning ved Breiva, og deltakerne med ledsagere fikk gått den fine turen fra Mørvedmarka langs Futelva og forbi Soløyvannet sammen med generalsekretæren i DNT, Dag Terje Klarp Solvang. 

Cirka 40 frivillige bidro for at deltakerne skulle få en best mulig turopplevelse. Tusen takk for at akkurat dere stiller opp som frivillig uansett vær!

Vi vil rette en stor takk til sponsorene for et godt samarbeid og flotte premier. Premietrekningen vil skje i neste uke og blir annonsert i Avisa Nordland.

Minner om fotokonkurransen og at alle som har betalt startkontingent og fullfører turen får diplom og en premie ved innkomst! Også barn som blir båret eller trillet gjennom løypa får turen godkjent, forutsatt at det er betalt startkontingent for dem. Har du ikke hentet premie er det bare å komme innom kontoret vårt i Sjøgat 27 og hente premie denne uka.

  • Fotokonkurranse: Merk dine 7-toppsbilder med #7toppsturen2021 når du laster dem opp på Instagram, så er du med i konkurransen når de tre beste bildene kåres! Bilder kan også leveres inn via epost til post@bot.no. Innsendingsfrist: 9. september. Det forutsettes at BOT får bruke bildene som sendes inn i markedsføring av senere 7-toppsturer.

Skrevet av Viktoria Skipnes 6. september 2021