Full fres på sommerleir Gjælentunet

Jubel ved Valnesfossen
Jubel ved Valnesfossen Foto: Runde Dyping

Endelig fikk vi muligheten til å arrangere sommerleir igjen! I annerledesåret 2020 ble det ikke sommerleir på grunn av smittesituasjon og restriksjoner, men i år var det endelig såpass lettelser på reglene at vi igjen kunne samle 12 barn/ungdom og 2 voksne til sommerleir på Gjælentunet.

Det meste gikk etter planen, og det ble ei uke med uteaktivitet, overdose friskluft, kortspill, bål og sosialt samvær. Dagene var lagt opp med voksenstyrt aktivitet på formiddag og fram til middag, så fikk ungene velge litt selv hvilke aktiviteter de ville gjøre på ettermiddag/kveldstid. Alle fikk også hver sin dag med kjøkkentjeneste med ansvar for pådekking, matlaging og oppvask, og å holde rommene i noenlunde orden.


Det var en gjeng spente barn og unge på parkeringsplassen ved Gjælentunet mandags formiddag. Noen hadde vært med før, noen hadde venner med, og andre kom alene og noen deltok for første gang. Vi vinket adjø til foresatte som kjørte mot byen igjen, mens vi trasket de 800 meterne med grusvei inn til hytta. Allerede nå kom det noen samtaler og refleksjoner rundt smart pakking, vekt og lengde på gåturen, men ungene var flinke å hjelpe hverandre og all bagasje ble med inn! Vel framme var det på tide med litt mat, og etter å ha fordelt deltagerne på rommene og pakket ut litt, gikk vi tilbake til parkeringsplassen og fikk kanoene på vannet. Etter en kjapp instruksjon fra leirleder Rune gikk padleturen rundt neset og til stranda ved Egnarbua veldig fint. Været var på vår side, uten vind og med lett sol, ungene var også flinke å ta instruksjon og fikk etter hvert god kontroll på padlinga. Vel framme i fjæra ble det delt ut våtdrakter, og resten av ettermiddagen gikk til lek på SUP (stand up-padling), bading og fiske fra bergene. Etter en bedre middag med pasta, kjøttdeig og tomatsaus, ble resten av kvelden brukt til å bli litt bedre kjent, kortspill og lek på tunet.


Neste dag bestod av tur og bading ved Valnesvannet, hvor det var svært populært å ta seg en dukkert i Valneskulpen. Videre ble det kanotur ut til Fiskøya med lunsjbål og fiske, der noen fisket sinn aller første fisk til stor glede. Det ble også tur til Valnesfossen, som er en skikkelig turperle i området. Noen hadde vært der før, mens andre ble imponert over størrelsen på fossen. Det var en gjeng badenymfer vi hadde med oss på leir i år, og de fleste fikk tatt en dukkert/boblebad/dusj i nærheten av fossen. Matpakkene ble også inntatt, og på tur hjem ble det plukket bringebær i veikanten.


På siste dag av leiren var det tid for pakking, rydding og vasking. Før foresatte kom for å hente barna, ble det servert burger og pølse i gapahuken, og vi hadde uhøytidelig utdeling av ukas priser. Her var det pris og gave til alle, blant annet ukas badeand, ryddigste rom, høyeste volum, mest uheldige og mest hjelpsomme deltagere.


Leirlederne takker så mye for vellykket leir og håper å se turglade fjes til neste sommer også! :) Kanopadling ved Gjælentunet
Kanopadling ved Gjælentunet Foto: Rune Dyping

Skrevet av Viktoria Skipnes 31. august 2021