7- og 3-toppsturen - NaTURopplevelser for alle i Bodømarka

Passer for store og små
Passer for store og små Foto: Reidar Hernes

For 17. år på rad inviterer Bodø og Omegns Turistforening og Avisa Nordland til en festdag i vakre Bodømarka. Årets dato er søndag 5. september - med mulighet for å gå mellom 28. august og 4. september hvis det ikke passer den 5.

Mottoet for arrangementet er NaTURopplevelser for alle i Bodømarka. Store og små oppfordres til å legge søndagsturen til ei merket rundløype i marka – man kan velge mellom 7-toppstur (25 km), 3-toppstur (10 km) og tilrettelagt løype (6 km). På toppene sjekker man inn, og når man kommer i mål, får man en fin premie og diplom. I tillegg er det trekning av flotte premier gitt av byens næringsliv. Dette er en ypperlig måte å bli kjent med bymarka på for nytilflyttede.  I tillegg har mange turen som fast årlig tradisjon. Vi forventer mellom 1000 og 2000 deltakere. De vil være spredt på to startsteder og mange kilometer med løype, så det blir ikke trengsel, for den som måtte være bekymret for det.

Foruten selve turgåingen er arrangementet krydret med:

  • I tilrettelagt løype vil DNTs generalsekretær Dag Terje Solvang være med som en av hjelperne som gir dra- eller skyvehjelp til rullestoler og barnevogner i bakker. På post Mainndjupålen blir det musikalsk innslag ved gruppa Bodø Radio, og det blir bål hvor man kan grille medbrakt mat.
  • Ved Svartvatnet vil DNT ung ha base, og der kan små og store få prøve SUP-brett (Stand Up Paddle board).
  • Ei speidergruppe har ansvar for toppen Junkerfjellet, og de har et lite kiosk-utsalg.
  • Det oppfordres til å la barna prøve aktivitetene i appen KulTUR.
  • Alle kan delta i fotokonkurranse med fine premier.

Prisen for å delta er 90 kr for barn og ungdom, og 190 kr for voksne (rabatt for helårsabonnenter på Avisa Nordland og medlemmer i DNT).

Av smittevernhensyn melder man seg på i startpuljer, og siste frist for påmelding er 4. september. Påmelding gjøres her

Flott utsikt fra topp Ramnflåget
Flott utsikt fra topp Ramnflåget Foto: Stine Kristensen

Skrevet av Berit Irgens 29. juli 2021