Fjellsportgruppa tar sats!

På tur opp Dyrlia.
På tur opp Dyrlia. Foto: Svein Henrik Hedenstad

Etter fjorårets «redningsaksjon» er nå fjellsportgruppa i BOT vel etablert igjen og nå satses det på høyere aktivitet enn på flere år. Mange turer er planlagt og mange er allerede gjennomført med stor suksess.

DNT Fjellsport Bodø har en lang og stolt historie. Mange kjenner dem under navnet BOBTOG fra tidligere. Fjellsports oppgave er å tilrettelegge for det litt mer spektakulære og utfordrende friluftslivet. Bratte fjelltopper, lange nedkjøringer, bre, grotte, tinderangling, klatring og lange løpeturer er temaer som fjellsportgruppa ønsker å lage tilbud for. Og sistnevnte er en nyvinning som både nye og gamle medlemmer har omfavnet.

Det har i vår vært gjennomført ukentlige (lang)løpeturer i marka. Disse har hatt 5-10 deltakere og det er vel ikke en sti i Bodømarka som snart ikke er besøkt av en gjeng BOT-ere på løpetur med lett drikkesekk og joggesko. Og flere skal det bli.

Det er også vært arrangert kveldstur til Linken med rappellering i Elektroveggen. Et populært arrangement med fulltegnet deltakerliste.

Vi har også rukket å gjennomføre årets kanskje raskeste fellestur! Helga midt i juni startet fem deltakere + to turledere (Lena og Aina) med lett sekk, shorts og joggesko fra Øvre Tollådal. Målet for lørdagsturen var Midtistua - en nydelig joggetur på ca 18 km. Lørdag ettermiddag fikk vi en meget hyggelig kveld med medbrakt posemat, yatzy, smågodt, god prat og historier. Søndagen fortsatte vi sørover før vi dreide inn Stallogropa, forbi Bukkhaugbua og hele veien nedover Tollådalen. Etter nesten 29 km var vi tilbake ved bilene – litt slitne, noen myggstikk rikere, men mest av alt lykkelig over å ha fått oppleve «sommer»-fjellet på en ny måte.

Utover sommersesongen er det blant annet satt opp flere flotte toppturer, brevandring, grottetur, stisykling og flere løpeturer. Synes du dette høres spennende ut, så sjekk turkalenderen på bot.no og meld deg gjerne på. Vi vil gjerne ha deg med på tur!