Påsken 2021

Foto: Marius Dalseg

En aktiv og opplevelsesrik påskeferie trenger ikke være vanskelig å få til. La deg inspirere av Bodø og Omegns Turistforenings forslag.

Å være ute i naturen gir avkobling, frisk luft og ny energi. Påsken er både utetid og kosetid, og nå som det er vanskeligere å møtes innendørs, anbefaler vi å ta påskekosen ut.


Er det noe koronaen har vist oss, er det hvor heldige vi er som bor i et land med nærhet til naturen. Gleden med påsken er å kjenne sola varme og at man kan være ute over tid uten å kle på seg alt man har. Pakk med deg appelsiner og noe godt i sekken, fyll opp termosen og finn deg en påskesti eller skiløype, sier Monika.

Det skal ikke så mye til for å påskestemning der du er. Her er Bodø og Omegns Turistforenings beste tips til hvordan du får påskestemningen i år:


Lei din egen DNT-hytte

For første gang i DNTs påskehistorie, kan du bestille våre ubetjente hytter til fastpris og være garantert å få de for deg selv. Med base ett sted blir det mindre stress og mer tid til naturopplevelser, hverandre og hyttekos. Husk at hytta må bestilles og det gjør du enkelt på UT.no.

Seks av våre 14 hytter du kan leie:

  • Beiarstua – Familievennlig hytte nært veien i vakre omgivelser.
  • Bjellåvasstua – 8 km vandring på ski opp på vakre Saltfjellet.
  • Jordbruhytta – 5 km inn i skogene i fra Russånes i Saltdalen.
  • Tverrbrennstua – Høyfjellshytte på Beiarfjellet, 2 km fra parkeringen.
  • Gjælentunet – Familievennlig hytte nært havet, ved Valnes utenfor Bodø.
  • Trygvebu – Hytta ligger i Skaitidalen, og ligger nært parkeringen.

Obs på at det i noen perioder er det utleid, men det er enda ledig noen av dagene i påsken.


Tre fine turområder for påskekos:         

Ta skituren til Svendalsfjellet en solfylt dag i påska!

Midt mellom Keiservarden og Steigtind finner du Svendalsfjellet på 607 moh.

Telttur i marka

Turen inn til Tussvatnet er en fin tur for små og store. Tverlandsmarka og Heggmoen – byr på mange fine områder, både ved havet, i skogen, eller ved Vatnvatnet.

Fra Lønsdal inn til Kjemåvatnet

Fin tur for store og små, noen kilometer fra Lønsdal stasjon inn til Kjemåvatnet. Her får du nydelig utsikt hele veien, og det er perfekt å raste ved vatnet, og nyte den stille naturen rundt.


Tips til familier med barn på tur:

Last ned den gratis turappen Kul Tur. Denne er like aktuell om du er hjemme eller reiser vekk. Appen passer for barn mellom 4 og 12 år. I appen registrerer dere turlengde og dere får poeng for aktiviteter.

Vi i Bodø og Omegns turistforening ønsker store og små en god og trygg påske på fjellet, i skogen, på hytta eller i byen. Vær kreativ og skap gode opplevelser sammen!


Foto: EIvind Haugstad Kleiven
Foto: Marius Dalseg
Foto: Marius Dalseg
Foto: Marius Dalseg