15 år med turglede for seniorer

Foto: Trond Flateby

– Det er sunt å bevege seg, og når vi kan gjøre det sammen så har vi det veldig sosialt og hyggelig i lag! Det sier Kjellaug Ellingsen som er med i seniorgruppa til Turistforeningen i Bodø som feirer 15 års jubileum i år.

15 år siden oppstart

Gruppa ble startet i 2005. Ønsket var å samle naturglade eldre som ønsker å være med ut på tur. Grunnleggerne var Evelyn Sivertsen, Anne M. Texmo, Jon Daasvatn, Knut Kolstad, Marvin Alvestad og Trygve Breivik. Det aller første møtet ble holdt på fylkeshuset. – Vi gjør det likens fortsatt. Vi har jevne møter, og planlegger turer sammen, sier Kjellaug Ellingsen.

Jubileumstur

15 år måtte selvsagt feires. – Vi var 18 deltakere på jubileumsturen, som gikk til Tussvatn i Bodømarka. Turen er ca 4 km hver vei, og vi kom til hytta som er det siste tilskuddet til overnattingstilbudet i Bodø og Omegns Turistforening. Stedet eies av Bodø kommune, med våningshus og naust, forteller Kjellaug.

Trolsk stemning

– Da vi kom fram fikk vi servert pølse i brød, kaffe og kake. Deretter fortalte Karen Sandberg om historien til seniorgruppa, og sa litt om stedet vi var på. Knut Storteig hadde lagd dikt om Tussen og hvordan den ble til stein, som vi kan se i dag nede ved vannet. Etterpå leste han fra boka til Finn Lyng om fjellene i Nordland og sagn knytta til dem. Så vi ble jo i skikkelig trolsk stemning!

Sosiale nærturer med læring

Mange av turene til seniorgruppa foregår midt i uka, på formiddagen. DNT ser at flere eldre melder seg inn i organisasjonen. Det samme gjelder for turistforeningen i Bodø. Mange sier at de setter pris på den sosiale arenaen som tilbys, og nå med endrede smittevernhensyn er turgåing en trygg måte å være sosial på. – Vi har begrensning på 20 deltakere på hver tur. Medlemmer er med gratis, mens ikke-medlemmer betaler 50 kr for dagsturene. Turene våre er omtrent 10 km eller kortere, og vi går gjerne steder hvor vi kan lære litt underveis. Mat og kaffe er stort sett alltid med.

Lyst til å bli med?

Om du har lyst til å være med den blide gjengen på tur kan du sjekke planlagte turer på bot.no og ringe turleder på turen du ønsker å delta på, eller du kan kontakte leder Karen Sandberg på telefon 994 46 171 for generelle henvendelser. – Vi har tre turer igjen i november, og så starter vinterturene opp allerede i januar, forteller Kjellaug Ellingsen, som gjerne ønsker flere med seg på tur. 

Seniorgruppa består i dag av sju medlemmer: Leder Karen Sandberg, Evelyn Sivertsen, Ingebjørg Lund Bjørgvik, Hans Smines, Ninni Juliussen, Reidar Gabrielsen og Kjellaug Ellingsen

Skrevet av Svein Henrik Hedenstad 19. oktober 2020