Hva overrasket ungdommen mest med toppturen til Sandhornet?

Foto: Viktoria Skipnes

Vi fant en nydelig rett som passet perfekt til primusen! Her kommer turrapport fra styremedlem Viktoria Skipnes. 

Fare for å måtte bryte

Turen starta fredag ettermiddag. En turglad gjeng hadde som mål å bestige Sandhornet (993 moh) fredag kveld. Været var ustabilt. Det lå tåke opp mot toppen. Ble vi nødt til å avbryte? Vi rusla oppover. Spiste høydemeter etter høydemeter, og usikkerheten gled gradvis vekk sammen med tåka. Det klarnet opp, og vi fikk se både regnbuen, tåka som flytta seg og et utrolig kult lys med tåke foran sola. Da vi forstod at vi kunne gå helt til topps ble det god stemning i gruppa!

Fantastisk kveldstur

Vi fikk en uforglemmelig tur opp i kveldssola der utsikten var upåklagelig så fort tåka forsvant. Vi kom ned fra Sandhornet natt til lørdag, og fikk se en helt utrolig kveldssol på veien til Langsanden. Teltene ble satt opp i den lyse sommernatta, og den slitne gjengen vår slukna ganske fort. Dagen etter diska vi opp til felles taco-frokost, kubb, dansing på stranda og dårlige vitser før vi returnerte til Bodø igjen.

Kanelsnurrer

Det gode resultatet når vi prøvde å lage kanelsnurrer på primus var uventa. Vi hadde kjøpt inn pizzabunn, kanel, smør og sukker. Vi skar enkelt opp snurrene som skulle stekes, og klemte på med godsaker. De ble supergode, og slukt opp på sekunder av turgjengen! Til neste gang vil vi forsøke å legge sjokoladebit i midten av snurrene, da blir de ekstra digge.

Vi skal gjenta suksessen

Hvorfor skal du bli med til neste år? God turmat, trivelige folk og en sprek tur er verdt å bli med på! Topptur til Sandhornet med overnatting på Langsanden, samt strandrydding for DNT ung er en perfekt tur for deg som har gått litt i fjellet fra før, har lyst til å være sosial med andre turglade ungdom, sove ved en nydelig strand som kan tilby fin kveldssol, eller for deg som er opptatt av miljøet og ønsker å bidra. 

Vi i DNT ung er opptatt av å ta vare på naturen. Bli med oss på lag. Og husk alltid #miljøvettregel6: Vær rustet mot uventet søppel.

God tur, og god høst ønskes fra oss i styret!

Skrevet av Svein Henrik Hedenstad 19. oktober 2020