Trygt og trivelig på topptur

Foto: DNT Fjellsport Bodø

Hvorfor skal du bli med oss på tur? Fordi vi tar deg trygt og trivelig med til de flotteste toppene i regionen!

Av: Magne Bjerva Sagvolden (styreleder)

DNT Fjellsport arbeider for et enkelt, aktivt, trygt og allsidig friluftsliv for alle (alle som er medlem i BOT er også med i Fjellsport!)

På vinterstid betyr dette som tidligere år fokus på trygge toppturer, og dette gjenspeiles i vinterprogrammet. Selv om mange nok allerede har tjuvstartet sesongen lenge før, vil de første aktivitetene være trening med skredsøker, såkalte beeperkvelder, samt introturer til topptur på nyåret. Hensikten er å oppdatere kunnskaper og ferdigheter på trygg ferdsel i fjellet, og samtidig møte fine folk som deler interessen for fjellsport.

Det er planlagt årsmøte i februar på Lønnsstua med mulighet for turer, og programmet vil ellers bestå av noen av våre klassiske toppturer både med og uten overnatting.

Det er ambisjon om å avholde et skredkurs relativt tidlig på nyåret, og det er også en del turer som er på planleggingsstadiet, men som ikke vil være med på første utsendte program. Som ellers vil vær og føre også påvirke hvordan turer vil bli gjennomført, men vi tilstreber å ikke avlyse.

Den usikre situasjonen med COVID-19 kan også påvirke programmet. Vi oppfordrer derfor alle til å følge med både på aktivitetskalender på BOT.no samt DNT Fjellsport Bodø på sosiale medier for både oppdateringer og ad hoc turer som vil komme!

Skrevet av Svein Henrik Hedenstad 19. oktober 2020