Begrenset åpning av Gjælentunet og Lønsstua fra 15. mai

Gjælentunet - Kårstua
Gjælentunet - Kårstua

Nå blir det mulig for et turfølge å booke ei avdeling på disse hyttestedene.

Endelig kan vi begynne å åpne opp hyttene for besøk. Først i løypa ligger Gjælentunet og Lønsstua. På Gjælentunet er det tre bygninger/ avdelinger: Hovedhuset, Kårstua og Egnarbua. På Lønsstua er det to bygninger/ avdelinger: Hovedhytta og Annekset. Men det er ikke fritt fram for alle slik vi er vant til. DNT har utarbeidet nasjonale smittevernregler som må oppfylles av foreningene og av brukerne. Derfor vil  følgende gjelde:

  • Alle besøk på hyttene MÅ forhåndsbookes! Foreløpig må booking gjøres ved å ringe BOT-kontoret på telefon 75 52 14 13. De vanlige overnattingsprisene gjelder, se dem her. Oppholdet må betales med appen "DNT hyttebetaling" innen ett døgn etter bestilling, og betalt leie refunderes ikke ved avbestilling. Hvilke netter som er booket vil fremgå av vår besøkskalender
  • Det er ikke tillatt med flere enn 5 personer på hytta samtidig, og de må holde minst 1 meters avstand, utenom familier/personer fra samme smitteenhet. Alle fem må forhåndsbestille plass i samme booking, det betyr at det er en person som må booke plass for alle fem, og at ingen andre enn samme reisefølge kan dele hytta. Det samme gjelder for bruk av doen. På Lønsstua er det to do i uthuset. Der vil dørene være merket med hvilket do som kan brukes av gjestene på hvilken hytte. 
  • Det skal være minst 72 timer mellom hvert besøk, og det er også en av grunnene til at alle besøk må forhåndsbookes. Normalt vil dette bety at man kan leie i helga, og så skal hytta stå tom på hverdagene. 
  • Besøkende er selv ansvarlig for renhold, både under besøket og når de forlater hytta. Dette er noen strengere en vanlig som følge av smittefare. Engangs vaskemateriell skal benyttes, og flater som berøres ofte skal desinfiseres med klorin. Se oppslag og utstyr på den enkelte hytte. Ha med egne søppelposer, og husk at disse skal tas med hjem når dere forlater. Vi har ikke renovasjon på hyttene. 
  • Besøkende må ha med sengesett - laken, dynetrekk og putevar, lakenpose og putevar eller sovepose og putevar.  
  • Alle som skal på hyttetur må være friske og ha god allmenntilstand. Mistenker man smitte, er forkjølet, har luftveisplager, feber eller føler seg slapp - bli hjemme!

Skrevet av Berit Irgens 11. mai 2020