Påsken er IKKE avlyst

Foto: Sindre Thoresen Lønnes

Selv om det meste i samfunnet har stoppet opp, og vi kan se langt etter den planlagte hytte-til-hytte-turen eller en rolig uke på hytta langt fra folk, kommer påska likevel. Vi oppfordrer deg til å ta i bruk nærmiljøet ditt, utforsk et turområde du ikke har vært i før, eller gå den vante turen - det viktigste er at du kommer deg ut i frisk luft. Og med termos, kvikklunsj og appelsin i sekken, skal du se påskestemninga kommer likevel! 

Hytte og påske

For mange er hører hytte og påske sammen, men i år er en annerledes vår på så mange måter. Vi skulle så gjerne ønske at vi kunne ønske velkommen til hyttetur i påska, akkurat slik som vi bruker å gjøre, men istedenfor må vi be dere om å ikke bruke hyttene i fridagene som kommer. Hyttene er stengt, og kun til bruk i nødsituasjoner. 


Tips til hva du kan gjøre i påska

Heldigvis er det veldig mye annet man kan gjøre i påsken! Under her kan du finne litt inspirasjon til hva du kan finne på, alene eller sammen med resten av familien når dere får noen fridager. Noen tips er konkrete turforslag, andre mer generelle. Vi vil også anbefale deg å sjekke ut turportalen ut.no for flere turforslag. Her ligger det inne en del, og de neste ukene vil vi jobbe for å få flere nærturer ut her, med løypekart og bilder. 

Skitur er fortsatt mulig i Bodømarka

Det meldes om at det fortsatt er store snømengder og godt skiføre i Bodømarka, så har du lyst på en skitur er det absolutt muligheter for det. Ta det bare litt med ro slik at du unngår skader, og hold avstand til andre. Det har vært fulle parkeringsplasser på de mest populære startstedene den siste tiden, så hva med å prøve en løype du ikke har gått før? Alle trenger ikke gå til Erlingbu, det finnes fine løyper også på Hopsfjellet og i Tverlandsmarka, og det er faktisk enda skiføre på Festvågfjellet og området rundt Steigtindvatnet hvis du vil utforske nye områder. Det er nok en fordel med fjelski hvis du skal utforske områder utenfor tråkka løype.

Foto: Marius Dalseg Sætre

Opplev våren i fjæra

Ofte er det slik at jo nærmere havet vi kommer, jo mindre snø er det, og på denne tiden er det mange som begynner å ønske seg andre aktivitetre enn skitur. Er du en av dem som akkurat nå ønsker snøen bort, kan vi anbefale deg å ta turen i fjæra for å oppleve våren på nært hold. Der har sola smelta bort isen fra bergene, tjelden skriker i fjæra og det er mulig å bygge sandslott istedenfor snøborg. Bodøsjøen og Breivika er sentrumsnære strender, men jar du bil er det også mange flotte strender utover Norsia nu kan utforske. Tar du utgangspunkt i parkeringsplassen i Ausvika kan du gå begge veier langs havet, enten mot Geitvågen eller mot Løp. Kanskje finner du nye steder du kan gå på? Eller kanskje du skal kjøre helt til Festvåg, og utforske strandsonene der? Er det en soldag kan du legge ryggen mot solvarme steiner, kjenne varmen i anisktet, og drømme om tida vi nå har foran oss, med varmere og lysere dager (og etter hvert netter), lytte til bølgeskvulpet og bare la hvilepulsen komme.

Pinnebrød
Pinnebrød Foto: Trude Blåsmo

Påskeeggjakt i skogen eller i fjæra

Mange har tradisjoner med påskeeggjakt i løpet av påska, og har du det ikke kan du alltids starte i år! Man kan gjemme påskeegg med godteri, puslespillbrikker som til slutt blir et helt puslespill (husk å pakke vanntett hvis det er vått i været), noen leker kan forsvinne i løpet av de kommende dagen og dukke opp på uventede steder ute, eller kanskje er det et skattekart som viser vei til en felles overraskelse for hele familien? Bare fantasien setter grenser for hva man kan finne på og hva man kan gjemme, og ute i naturen finner du mye bedre gjemmesteder enn inne i stua! 


Foto: Ida Johanne Nova

Tur i byen er også tur

Bor du sentrumsnært er det fortsatt mange muligheter for turer i ditt nærområde. Er det gater du ikke har gått i før? Finnes det en park i nærheten? Er det barn i nærområdet som har tegnet tegninger og hengt opp i vinduet for å gjøre det hyggelig for de som går forbi? Det er mange små detaljer man plutselig kan legge merke til i sitt eget nærområde som man ikke har sett før, hvis man bare tar seg tid. Vi er også inne i en årstid hvor de første vårtegnene er på tur, selv om vi bor langt i nord. Hestehover sprenger seg vei i asfaltkanten og gråmåsen har begynt å skrike i havna, sola varmer i ansiktet og det er fint å være på tur på asfalt også. Kanskje er det på tide å finne fram og ta vårpussen på sparkesykkel og sykkel for hele familien?

Foto: Bjørn Tore Håland

Bål er sjelden feil

Enten du er på tur noen hundre meter fra huset eller du har tatt turen opp i skogen eller ned til fjæra, setter bål en egen standard for turen. Det er noe med lukta, varmen og de beroligende flammen som gir en egen ro. Heng kaffekjelen over og tilbered middagen eller lusjen ute (det trenger ikke være mer komplisert enn pølser eller fiskekaker i brød), og overrask familen med bålstekte kanelboller til dessert! Det eneste du trenger er å lage en pinnebrøddeig før du drar hjemmefra, og å ta med en pose/boks med sukker og kanel ferdig blandet. Surr pinnebrøddeigen rundt en pinne, og før du begynner å steike det på bålet ruller du brødet i blandinga av kanel og sukker. Klem det godt nedi slik at sukker og kanel fester seg i deigen, steik forsiktig på bålet og nyt varme, gode og nystekte kanelboller. 

Foto: Marius Dalseg Sætre

Lurer du på noe, eller trenger tips og råd til turen din?

Sjekk ut.no, der kan du finne mye god inspirasjon, kontakt oss på våre Facebooksider, eller send en e-post til post@bot.no. 

Vi ønsker deg en god helg, god påske og god tur!

Foto: André Marton Pedersen