All aktivitet avlyst til 1. mai

Foto: Marius Dalseg Sætre

Vi avlyser alle turer, dugnader og aktiviteter fram til 1. mai. Det er heller ikke anbefalt å bruke hyttene, de er kun tilgjengelige ved nød.

– Det er selvfølgelig tungt å avlyse, men det er det eneste rette. DNT vil bidra der vi kan i den nasjonale dugnaden for å begrense smitten og verne de svakeste. Vi gjør dette også for å skape forutsigbarhet både for turdeltagere, medlemmer og frivillige, sier generalsekretær i DNT, Dag Terje Solvang. 

Hyttene

Myndighetne har gått så langt som å nekte folk å bruke hytten sine når de ligger i en annen kommune enn der de bor, og dette gjelder også for DNTs hytter. Man skal i størst mulig grad holde seg hjemme i disse tider, og her er det viktig at alle deltar på dugnaden. I tillegg er det mange brukere av våre hytter, så smittefaren vil absolutt være tilstede. For å minimere risikoen for spredning, maner vi til solidaritet og ber dere om å ikke oppsøke hyttene, da de kun er til bruk i nødsituasjoner. 

Nå er det nærtur som gjelder!

Ta middagen med deg ut i hagen, skogen, parken eller stranden. Tenn bål, lag pinnebrød, bo en natt i hengekøye eller gå en sti du aldri tidligere har gått.   

Gå gjerne til et turmål med turpostkasse, men vent med å skrive deg inn i boka. Du vet ikke hvem som har tatt i den før deg, og om vedkommende var frisk... Det finnes mange ulike trim-apper som kan brukes, for eksempel SjekkUT. Vi har ikke lagt ut så mange lokale turmål der i Bodø, men appen er gratis og du kan bruke den i hele Norge. Du finner også tusenvis av nærturer på UT.no.

Når samfunnet først har "stengt" er vi heldige som bor så nært naturen som vi gjør her. Vi slipper å gå i kø, samles i store grupper eller kjøre langt for å komme oss ut. Ta i bruk den nære bymarka, få frisk luft og bruk naturen til å roe litt ned og få tankene over på noe annet. Ta gjerne med deg famililien også, så får dere en fin opplevelse sammen!


Krevende tider for DNT

Som frivillig organisasjon er det tøffe tider for DNT. Dersom du har meldt deg på en tur som er avlyst, og har mulighet til det, vil det bety mye for vårt fremtidige tilbud om du lar være å be om refusjon.

Alt DNT tjener går inn i potten med å opprettholde det unike hytte, rute - og aktivitetstilbudet over hele landet. Vi ber også om tålmodighet på besvarelse av hevendelser, vi har stor pågang og trenger litt mer tid enn normalt, men du skal få svar!   

Din støtte betyr mye 

– For å sikre et godt tilbud når dette er over, trenger vi mer enn noen gang at alle som har glede av DNTs tilbud viderefører sitt medlemskap.  Til de som har et hjerte for naturen og som ikke er medlem utgjør deres medlemskap en stor forskjell og det bidrar til at vi kan overleve vår 152 år lange historie og fortsette med å tilrettelegge norsk natur for alle, sier Dag Terje Solvang.

Artikkelen er skrevet ut fra en artikkel publisert på dnt.no, skrevet av Mari Stephansen 16. mars 2020.