Betal hytteoppholdet med mobilen

Foto: Tor Magne Andreassen

DNT har utviklet en egen app for betaling av hytteopphold, og vi har nettopp tatt den i bruk for våre hytter. Dette vil gjøre det enklere for turfolk å gjøre opp for seg, siden man kan legge inn betalinga mens man er på hytta, uavhengig av om man har dekning eller ikke.

Før du drar på tur må du laste ned nye DNT Hyttebetaling på mobilen din, slik at den er klar til bruk når du ankommer første hytte. Appen fungerer også på hytter som ikke har mobildekning - du legger da inn dine kjøp offline på hytta, og betaler via appen på mobilen når du får dekning. Selv om betalinga går vi appen, er det viktig at du husker på å skrive deg inn i protokollen som vanlig.

Så enkelt kan den selvbetjente hyttedrømmen realiseres via mobilen: 

  1. Gå inn på Google Play eller App Store og søk opp DNT Hyttebetaling. Appen er tilgjengelig for IOS og Android.
  2. Last ned DNT Hyttebetaling på mobilen og registrer deg. 
  3. Når du kommer fram til hytta skriver du deg inn i protokollen som vanlig, og går med det samme inn i appen, finner den aktuelle hytta, fyller inn protokollnummeret og velger riktig priskategori. Du kommer også opp en fane som heter "Proviant", men denne er ikke aktuell hos oss siden våre hytter er ubetjente.
  4. Dersom du har dekning på hytta betaler du på stedet. Uten dekning velger du "Lagre betaling" i appen, og gjør opp så snart du får dekning. Du vil få et varsel fra appen om manglende betaling når du kommer i dekning.

I en overgangsfase kan du fortsatt betale for hytteoppholdet på "gamlemåten" ved å bruke vår lokale online betalingsløsning. Eller du kan betale kontant på hytta (der det er betalingskasse).

DNT Hyttebetaling gjelder alle hytter i Bodø og Omegns Turistforening!

Riktig god tur - med eller uten app!

Slik ser ikonet til appen ut når du laster den ned til din telefon: