Vellykket Kom deg ut-dag

God stemning på Kom deg ut-dagen på Bestemorenga
God stemning på Kom deg ut-dagen på Bestemorenga Foto: Cecilie Haugseth

Søndag 2. februar var den nasjonale Kom deg ut-dagen, og vi hadde 5 arrangementer som til sammen fikk nærmere 700 turglade mennesker til å ta turen ut sammen med andre familier. Se stor bildeserie nederst i artikkelen for å se om du ser noen du kjenner.


Bodø

Det var arrangementet i Bodø som naturlig nok samlet flest mennesker, og i år var turen lagt til Bestemorenga. Med på laget hadde vi BUA fra Røde Kors og Skattkammeret fra Kirkens Bymisjon, som lånte ut utstyr til deltagerne. Både akebrett, ski, rattkjelker og hjelmer ble populært. Det var stor aktivitet i akebakken, og både store og små fikk testa farta på akebrettet. For de som hadde ski på beina, holdt Innstranda og Skiforbundet teknikkurs på sletta, og oppfordret til skileik i bakken. Ved gapahukene holdt vi fyr i bålet fra kl 11, og nærmere 400 pølser ble spist i løpet av de tre timene vi var der. Turtippen ble ivrig besøkt, kanskje mest av de minste, og selvfølgelig kom Turbo Fjellrev innom! Bilder fra dagen finner du nederst i artikkelen.

Beiarn

I Larsoslia var det lagt opp til trivelig treff for små og store, og 22 turglade fant veien fram. Det som møtte dem var fyr i bålet, svartkjelen som allerede var på kok, og trivelige turledere fra Beiarn Turlag. Det meldes om at det var god glid og godt engasjement i akebakken, noen fikk snø i nakken og alle fikk en god dag ute!

Gildeskål

På grunn av litt dårlig værmelding tyvstartet Barnas Turlag Gildeskål, og arrangerte Kom deg ut-dagen på lørdag, til glede for rundt 25 store og små som møtte opp. De møttes på Storgjerdet hvor de hadde bål i grillhytta, det ble bålkaffe, og alle deltakerne fikk servert pølse med brød/lompe. Alle barna fikk deltagerpremie og alle gikk Turtipp hvor det etterpå ble trukket fine gevinster. En hyggelig stund i trivelig lag, og været spilte også på lag denne dagen. Den store Turbo-bamsen var også med, og det var mange som ønsket seg en sånn, men til slutt ble de enige om at han skal bo sammen med turlederen og heller alltid være med på tur med Barnas Turlag! 

Meløy

Akebakken på Reipå er et yndet sted for å teste både ski og akebrett når snøen endelig kommer, og det ble suksess også på Kom deg ut-dagen! På grunn av rufsete værmelding og frykt for at snøen skulle forsvinne, ble arrangementet flyttet til lørdag 1. februar, og det skulle vise seg å være et fornuftig valg. Bål, grilling, natursti og glade barn preget dagen, og flinke turledere fra Meløy Turlag sørget for at alle koste seg ute!

Saltdal

Fra Saltdal melder turlederne at de synes det var veldig hyggelig at så mange tok turen til Linebakken på Kom deg ut-dagen! Rundt 100 personer kom seg ut i vinterværet, det ble bålet, grillet og drukket kaffe, mens ungene akte og koste seg. Det er litt bakkete opp mot gapahuken, og da utbrøy et barn til sin mor, som var ganske rød i kinnene: "Mamma - det går bra, ikke gi deg! " og en annen som spurte turlederne om de kommer hver søndag, siden det var så hyggelig å være der.  Det er verdifull og god tilbakemelding å få, og Saltdal Turlag kommer til å ha flere turer på programmet utover vinteren, våren og sommeren, men ikke riktig hver søndag...

Takk for turen alle sammen!

BOT og alle våre lokale turlag ønsker å takke så mye for turen, nå på søndag og på alle andre turer dere deltar på. Ønsker du å se hvilke turer som er planlagt fra nå og fram til mai? Ta en titt på aktivitetskalenderen vår!