Sommerleir på Gjælentunet

Foto: Rune Dyping

Forrige uke, fra mandag 1. juli til fredag 5. juli, var 14 spente ungdommer i alderen 10-14 år samlet på Gjælentunet til sommerleir. Tilbakemeldinger fra både deltagere, foresatte og leirledere viser at de hadde ei innholdsrik uke, med nye opplevelser, aktiviteter og venner.

Et stikkord for hele sommerleiren er aktivitet i vannet. Vi som bor i Nord-Norge vet jo at badetemperaturene ikke akkurat er de høyeste selv om kalenderen viser sommer, men heldigvis hadde vi våtdrakter til alle slik at det var mulig å boltre seg litt i vannet uten å bli frossen til beinet. SUP (Stand up-padling) har blitt en hit i ungdomsgruppa vår, DNT ung, og vi var så heldige å få låne brettene deres til leiren. Det ble ingen mindre hit blant leirdeltagerne, og nesten hver ledige stund ble brukt til padling og lek i vannet!


Ellers ble det tid til tur til Valnesfossen og utforsking av området der, bading i elva (uten våtdrakter!), kano-padling og fjelltur til Middagsfjellet. Her ble det også øvelse i litt akrobatikk, som å stå på hodet og bygge menneskelige pyramider. I fjæra ved Egnarbua kom det også en av kveldene et par fridykkere som villig plukket opp krabber, sjøstjerner og ander dyr fra bunnen som vi lagde akvarium til og studerte nøye før de ble sluppet fri igjen. Utrolig gøy og lærerikt!


Og til sommerleir hører det også med kos rundt bålet, ballspill, slakk-line, skravling, litt sene kvelder og mye latter. Se bildekarusellen under for et lite glimt inn i en sommerleirs hverdag.

Takk for en flott sommerleir, og fortsatt god sommer!