Nesten 600 ungdommer på Opptur

Klare for start!
Klare for start! Foto: Viggo Jakobsen

Onsdag 8. mai arrangerte vi Opptur, en nasjonal turdag for alle 8.-trinnselever, for femte gang i Bodø, og nærmere 600 ungdommer gikk ca 7,5 km i Bodømarka. Uoffisielt NM i støvelkast ble også avholdt, og med de kastene som ble levert i går krysser vi fingrene for en ny Norgesmester fra Bodø!

Startskuddet gikk kl 8.30, og fram til klokka var 10.00 startet alle ungdommene ut fra parkeringsplassen på Rønvikfjellet sammen med sine lærere. Turen gikk så videre til Keiservarden, og ned Dyrliryggen til Ramnfloget, før de endte opp i målområdet ved Triangelhytta. Underveis måtte de innom 5 ulike poster som var bemannet av frivillige fra BOT for å få klipp i klippekortene sine, og svare på quiz-spørsmål. Fokus for arrangementet er natur og friluftsliv, samt FNs bærekraftsmål, så temaene for spørsmålene var dette.

Vel framme ved Triangelhytta igjen sørget frunksjonærene for at det var hengt opp hengekøyer elevene kunne slappe av i, mens de pratet med klassekammerater og knyttet bekjentskaper på tvers av skolene. I år var det ni skoler som var påmeldt, stemninga var god og smilene satt løst hos både elever, lærere og funksjonærer. I målområdet kunne de som ville delta på NM i støvelkasting, ta et slag kubb, spise lunsj og teste slakk-line, for å nevne noe. Konkurranseinstinktet var nok høyere hos noen, og heiagjengen var til tider stor for de som skulle kaste støvler.

Værgudene var også på vår side denne onsdagen, og Bodøvinden var snill med oss. Sola glimtet gjennom skyene, plussgradene var på plass og alt i alt hadde vi en strålende turdag i Bodømarka!


Takk til alle elever som deltok, lærere som passet på, funksjonærer som sto på post, plastret gnagsår, målte støvelkast og kokte kaffe. Uten dere hadde det aldri blitt en sånn OPPTUR som det faktisk ble! 

Under kan du se noen bilder fra gårdagens arrangement, kanskje ser du noen du kjenner?