Vinterleir på Lønsstua

Foto: Rune Dyping/Linda Bakken


For tolv spreke unger startet vinterferien med tre flotte dager på hyttetur. Mange nye vennskap ble skapt, og mobilen ble lagt bort til fordel for utelek og spill.

Mandag 3. mars

Det var en spent gjeng som satte seg på toget sørover denne mandagen. Etter en nesten to timers togtur hadde vi kommet til Lønsdal, og vi kunne starte bæringen av alt utstyret ned til hytta. Vel fremme ble det fordeling av rom, og en kjapp matbit, før alle var ute og i gang med hoppbygging og tunnelgraving i snøen. Vi lekte ute noen timer før magen begynte å rumle, og noen av barna ble med inn for å lage taco. Det ble en sen middag, etterfulgt av kortspilling og Twister, før alle var trøtte og klare for å finne sengene.  

God stemning rundt tacoen!
God stemning rundt tacoen! Foto: Rune Dyping/Linda Bakken

Tirsdag 5. mars 

Jentene som hadde ansvar for frokosten var tidlig oppe denne dagen, og alle vi andre kom til ferdig dekket bord fra en flink og ivrig gjeng. Etter at alle hadde spist og smurt matpakke spente vi skiene på beina og la i vei på tur. I strålende sol kom vi oss alle opp til Kjemåvatnet, hvor vi lekte sisten, skrev stooore bokstaver i snøen, og grillet pølser og marshmallows. Noen sprekinger tok seg også en tur over vannet. På turen tilbake gikk det fort, med masse gøye nedoverbakker, og litt knall og fall. 


Vel nede ble noen igjen ute for å leke i akebakken, mens andre gikk inn for å spille enda mer kort. Litt senere gikk vi opp til hotellet hvor vi var invitert på vafler. Disse var kjempegode, og da vi kom tilbake til hytta var det klart for stjerneorientering. Alle fikk opplæring i bruk av kompass, og tok i vei ut for å navigere seg frem til reflekser.  


Etterpå bestemte de tøffeste seg for at det var tid for å snøbade - det ble løpt flere runder ut i den kalde snøen og inn for litt oppvarming. På slutten av kvelden ble det tid til å leke gjemsel og spille litt kort, før vi spiste burger og var klar for å legge oss.  

Foto: Rune Dyping/Linda Bakken

Onsdag 6. mars

Vi startet dagen med frokost og kortspill, før vi måtte gå i gang med pakking og vasking. Noen hadde klart å rote mer enn andre, så dette tok litt tid. Etterpå bar vi sekkene våre opp til stasjonen, og suste ned igjen til hytta for litt pølsespising. Det ble tid til en liten skitur og litt slalåmkjøring før vi måtte gå bort til togstasjonen.


Alle var enige i at tiden hadde gått alt for fort, og at vi gjerne kunne vært her noen dager til. Det var en kjempeflott gjeng som var med på leir, og vi håper mange vil være med igjen til neste år!