Skredvettdagen avlyses

Fjellvett i praksis!

Når man skal på tur er det viktig med god planlegging, og det å ta hensyn til vær- og føreforhold er et av de viktigste punktene. Vi har planlagt skredvettdagen godt, koordinert med alle aktører som skulle delta, gledet oss til helikopter og redningshunder, men det er en ting man ikke kan kontrollere, og det er været. Værmeldinga varsler mye vind, snø/sludd og generelt forhold som gjør at det er utrivelig å oppholde seg ute en hel dag, og da har vi tatt den kjipe beslutninga å avlyse arrangementet. 

Stengt bakke og uforsvarlige forhold

Og det er ikke vært en lett avgjørelse å ta, vi har ventet og sett an, snakket med aktørene og håpet værmeldinga skulle bli snillere, men i dag har vi konkludert etter å ha fått tilbakemelding fra de aktørene som skulle delta. Vestvatn Alpinanlegg melder at de sannsynligvis holder bakken stengt, 330- skvadronen og Salten Brann sier det er uforsvarlig å holde øvelse/demonstrasjon med SeaKing-helikopter i de varslede forholdene, droneflyging er utelukket grunnet vind og nedbør, og når Saltstraumbrua og Åselibrua står i fare for å bli stengt slik at verken Norske Redninghunder, Røde Kors og andre deltagere kommer seg fram, er det ikke mye igjen av arrangementet. Og det skulle handle om skred og skredvett. En av de viktigste faktorene for trygg ferdsel i fjellet er å ta hensyn til de aktuelle forholdene, og det er akkurat det vi har gjort når vi velger å avlyse.

Vi kommer sterkere tilbake ved en senere anledning, og minner om Fjellvettreglene, som vi alltid har i bakhodet når vi planlegger turer og aktiviteter!