Kald og frisk Kom deg ut-dag

Bålvarme var ekstra godt med mange minus og kald vind
Bålvarme var ekstra godt med mange minus og kald vind Foto: Ida Johanne Nova

Men Bodøvind på "sitt beste" og 9 minusgrader var det nok mange som valgte ovnsvarme og sofakrok istedenfor å komme seg ut på den nasjonale turdagen på søndag. Men for de som kom over dørstokkmila ble det en knitrende frisk dag, med sol, snø og friske kinn!

Skihytta

På Skihytta i Bodø var turlederne fra Barnas Turlag tidlig ute med å rekognosere området og finne det stedet med minst vind, og det skulle vise seg å bli en liten utfordring. Men ved foten av noen mektige grantrær som sto tett slapp vi greit unna de verste vindkastene og fikk i alle fall god trekk til bålet. Pinnebrød ble satt fram, akebrettene og skiene var allerede i flittig bruk, og etter hvert kom det en del folk også. Noen til fots, andre på ski. De trivelige damene på skihytta tok godt i mot de som hadde behov for litt ekstra varme, og det var godt å kunne ta en pause fra vinden med en kopp varm kakao og en vaffel.

Det tok ikke lang tid etter at bålrøyken begynte å kile i nesen før en blå pelskledd kar dukka opp, nemlig Turbo Fjellrev! Han elsker å være der det skjer, og lekte i halvannen time med både akebrett, å øve seg på å fly, snøballkrig og å lage engler i snøen. Selv om det var kaldt i lufta ble det delt ut mange varme klemmer!


Erlingbu og Bostoliskardet

For de som hadde lyst på en litt lengre tur på ski var det lagt opp til en klassisk skitur i Bodømarka, med start på Arlia på morgenen, matpakkestopp på Erlingbu og hjemtur over Bostoliskardet og tilbake til Arlia. Her var det 9 friskuser som fikk seg en flott og noe vindfull tur i marka, med noen nye klipp i Skiposten og friske røde kinn! 

Turbo koste seg med aking i sola
Turbo koste seg med aking i sola Foto: Marie Stabell Pettersen

Lokallagene

I Beiarn ble det en trivelig dag for små og store ved Stormfjellstua i Larsoslia, med bål, grilling, aking og bålkaffe, og det samme gjelder for to av de andre lokallagene våre. I Gildeskål var alle invitert til utedag for alle i Bakåsen, og det er meldt om at det var perfekte forhold både i skiløypa og akebakken. Stemninga var god, mange gikk turtipp og ellers koste folk seg rundt bålet.