Kommersiell bruk av BOTs hytter

Foto: Karl Skålbones

At hytter i DNT-systemet er populære turmål for mange er det liten tvil om, og vi syns det er flott at hyttene blir jevnlig besøkt. Nå er friluftsliv i vinden som aldri før, og det vokser stadig fram aktører som lever av å tilby guidede turer i den vakre nordlandsnaturen. Vi ønsker turfolk fra fjern og nær velkommen, men merker også et stort trykk pga store grupper på noen av hyttene våre, spesielt i høysesongen. Dette gjør at det er behov for å lage noen retningslinjer for bruken av hyttene for de som arrangerer kommersielle turer. 

Derfor er det slik at dersom du tjener penger på å ta folk med på tur, og har lyst til å benytte våre hytter underveis, må du forholde deg til noen egne retningslinjer. Følgende regler gjelder for kommersielle grupper på våre  hytter:

  1. Det må søkes om tillatelse til å bruke hytta. Send epost til post@bot.no
  2. Din gruppe kan ikke fortrenge andre gjester på hytta. Samarbeid med øvrige gjester slik at alle får et positivt opphold.
  3. Skriv i besøksprotokollen som andre gjester, men marker at dere skal ha tilsendt samlefaktura. Det er viktig at det fremgår tydelig hvem som er i ditt følge - ellers risikerer du at hver enkelt får tilsendt faktura. 
  4. Varsku oss etter turen hvilke hytter dere har besøkt hvilke datoer og hvor mange dere var. Vi sender deg samlefaktura hvor det er beregnet ikke-medlemspris for alle i følget.
Foto: Berit Irgens