Fjelltur for folk med funksjonsnedsettelse

Ingen ting å si på humøret på gjengen!
Ingen ting å si på humøret på gjengen! Foto: Tove Bjørnstrøm

For mange av oss er det en selvfølge å snøre på oss skoene og traske i vei innover fjellet, men det er ikke alle det er like enkelt for. Folk som har funksjonsnedsettelser har ofte vanskeligere for å komme seg ut i naturen, og det bestemte Rehabiliteringstjenesten og Bodø og Omegns Turistforening (BOT) seg for å gjøre noe med, og helga 4.-6. september var det klart for tur på Beiarfjellet!

Målet var at deltakere med funksjonsnedsettelser og ønske om et aktivt friluftsliv, skulle bli trygge på fjellet sammen med andre i samme situasjon, uten å eie førerkort/bil og egen hytte, slik at de senere skulle kunne dra dit på egen hånd/sammen med familie og venner.


Vi var 8 deltakere og 8 assistenter som tok rutebussen til Beiarfjellet og bodde to netter på turistforeningshytta Tverrbrennstua. Noen deltakere brukte 45 minutter på til hytta/2 km, andre 2 timer. Neste dag var det valgfritt om du ville være med på topptur til St.Olav eller være med å fiske i Tverrbrennvatnet. På kvelden var det fellesmiddag med finnbiffgryte.


Det var fantastisk å se hvordan deltakerne mestret utfordringene, og mange gamle drømmer gikk i oppfyllelse. Vi var heldige med været og opplevde både sol, stjernehimmel og nordlys. Både deltakere og assistenter tar gjerne turen igjen!

Tove Bjørnstrøm 02.10.18.