Drømmebilder fra Tåkeheimen

Foto: Marit Jenssen

Nå mens regnet høljer ned, tidvis kommer i form av hagl, og høsten definitivt er over oss, kan vi kose oss med noen drømmebilder fra en varm septemberhelg da fjellsport hadde tur til Tåkeheimen og Helgelandsbukken.

Vi hadde satt opp tur til Tåkeheimen nesten hver helg i september, de var fullbooket med ventelister, men været satte dessverre en effektiv stopper for flere av turene. Men DNT fjellsport Bodø hadde satt opp tur 15.-16. september, og fikk bingo på værforholdene!

Turledernes egen beskrivelse av turen bygger vare opp under våre antagelser om at de hadde en strålende helg:

I et forrykende flott høstvær dro 10 turstemte personer til Tåkeheimen; DNT hytta som i 2014 ble kåret av folket til Norges mest utilgjengelige hytte og som ligger 1073 moh. Ikke verst å komme til hytta rett over midnatt med utendørstemp på 8 grader! Lørdag opprant med strålende sol, og energiske folk ville på Helgelandsbukken og Møsbrømtua. For et fantastisk landskap å bevege seg i med ei eventyrlig utsikt. Var det De syv søstre vi kunne skimte i sørvest? Vel tilbake ved hytta tillot været en liten happy hour i solveggen, mens fransk lammegryte sto og småputret på gassblusset. Ettersom Yr´s varsel leverte som meldt, fikk vi ei svært vindfull nedstigning søndag formiddag og et par av oss ble bokstavelig talt “tatt av vinden!” Jaggu rakk vi også et friskt bad i Engabre-vatnet og litt forfriskninger på Brestua, før vi satte nesa mot nord og hjem, Tusen takk for en forfriskende flott tur med strålende turdeltakere! Hilsen Hans Petter og Marit


Sjekk de fine bildene i bildekarusellen under, nyt dem og drøm om fine turer og godt vær....

Vi skjønner godt at deltagerne gliser bredt!