Student i Bodø? Se hit!

Soløyvannet i Bodø en sen sommerkveld.
Soløyvannet i Bodø en sen sommerkveld. Foto: Jens Pedersen

Studietiden blir minnerik og pensum lettere å lære dersom du bruker naturen aktivt. Her er fem friluftstips!

Ny i nord?
Naturen er øverst på lista når en spør hvorfor folk trives i Bodø. Bratte klipper som stuper ned i skummende hav. Frodige daler og forblåste høyfjell. Blikkstille vann. Dansende nordlys. Ørneskrik. Spektakulære farger og et lysspill uten sidestykke. Naturen i nord er kontrastfylt, og den gjør noe med oss som bor her.

Mange søker ut for rekreasjon. Det er kanskje noe av det mest verdifulle naturen kan gi oss i dag. Stillhet og ro.

Som student i Bodø er det enkelt å komme seg ut i marka, og mulighetene for allsidig friluftsliv er mange. Kajakkpadling, klatring, toppturer, stisykling, jakt og fiske eller rusleturer i nærområdet hvor tankene får flyte fritt.

Turistforeninga i Bodø er et godt utgangspunkt for deg som vil bruke mest mulig av studietiden utendørs, og her er fem tips til hvordan du kan starte.

På tur ned fra Steigtinden, Bodø. Kveldssol i august ga et nydelig sommerminne.
På tur ned fra Steigtinden, Bodø. Kveldssol i august ga et nydelig sommerminne. Foto: Lene Winther

Kick Off Tussvatnet
Har du lyst til å teste SUP og hengekøye? Bli med når vi sparker i gang en sprek høstsesong! Vi møtes fredag 31. august kl 18 ved Arlia, Soløyvannet. Samordning av kjøring, og påmelding med begrenset antall plasser, les mer her. Dette er en super mulighet til å bli kjent med DNT ung Bodø, og tilbudet vi har til ungdom. Våre turer er rimelige eller helt gratis for medlemmer, og er en fin måte å få testa forskjellig turutstyr og varierte aktiviteter. 

Foto: Elin Beate Johannessen

Studenttur fra hytte til hytte
DNT ung Bodø tilbyr helgetur for deg som vil bli kjent med andre studenter og et nydelig terreng. 14. - 16. september går turen mot Saltfjellet, og du får besøke tre ulike hytter langs et populært løypenett. Som deltaker på fellestur med turleder kan du bli kjent med nye områder, og ikke minst trivelige turfolk. Klikk her for påmelding og mer info om studentturen vår. Husk at som medlem i DNT får du halv pris på dagsbesøk og overnatting på hyttene våre.

Det fine med våre fellesturer er at vi ofte organiserer samkjøring, så selv om du ikke har bil kan du fint bli med på tur. Høsten er full av små og store turer, så sjekk gjerne kalenderen vår.

Tåkeheimen er landets mest utilgjengelige hytte.
Tåkeheimen er landets mest utilgjengelige hytte. Foto: Torbjørn Bjelland

På tur i Bodø
Vil du utforske de bynære turområdene anbefaler vi boka "På tur i Bodø". Her får du praktiske tips til både parkering, fremkommelighet og enkle kart som viser hvor du skal gå. Kort sagt alt du trenger for å gå på egenhånd og nyte naturen vår. Turforslagene er fra hele kommunen, og du får tips om alt fra bruk av kart og kompass til fortellinger om gamle ferdselsveger. Boka selges fra butikken vår i Sandgata 3, og dersom du har med studentbevis får du den til medlemspris.

Falkflågdalen i Bodø ☀️  Fjellrekka til venstre er Falkflågtindan som er med i Børvasstindan. Bilde tok jeg 30.7.18
Falkflågdalen i Bodø ☀️ Fjellrekka til venstre er Falkflågtindan som er med i Børvasstindan. Bilde tok jeg 30.7.18 Foto: Sissel Bjørnstrøm

Frivillig arbeid
Turistforeninga er tuftet på dugnadsånd, og vi blir nærmest andektige av å tenke på alle timene med frivillighet som legges ned hos oss. Å delta på dugnad er en super mulighet til å bli kjent med andre mennesker, få en hyggelig stund i lag, det kan være med på CV`en og ikke minst er det godt å føle at man bidrar med noe meningsfylt. Har du lyst til å koke bålkaffe, tilby transport til noen som trenger det eller kanskje du er en mester med saga? Vi hører gjerne fra deg!

Torbjørn Sund er en av mange som bruker fritiden sin på dugnadsarbeid for DNT.
Torbjørn Sund er en av mange som bruker fritiden sin på dugnadsarbeid for DNT. Foto: Sindre Thoresen Lønnes

Planlegg turen hos oss
De nye Fjellvettreglene starter med at man bør planlegge turen før man drar, og her kan vi være nyttige. Kontoret har adresse Sandgata 3, med inngang til andre etasje fra Storgata rett ved Stormen konserthus. Vi har planleggingskart, turkart og mye informasjon om hytte- og rutenett. Dessuten er vi vant til å hjelpe til med alt fra sykkelutleie til hvor man tar de kuleste bildene til Instagram.

Kom gjerne innom for en turprat, eller kontakt oss på post@bot.no / 75 52 14 13.

Vi selger både grønn og rød lue til de som ønsker å gå i fjellet med sivilstatusen synlig!
Vi selger både grønn og rød lue til de som ønsker å gå i fjellet med sivilstatusen synlig!

Naturen har rom for oss alle, og vi tror studenttilværelsen i Bodø blir bedre av å være utendørs. Hos oss er et fint sted å starte.

Student eller ikke, du er hjertelig velkommen innom oss for turtips!