Årets mest spektakulære fjellturløp er over - her er bildene

God stemning til tross for grått og vått vær!
God stemning til tross for grått og vått vær! Foto: Ida Johanne Nova

Børvasstindan Classic 2018 er historie etter en vellykket, men våt gjennomføring lørdag 7. juli.. Det var både vått og grått, og ikke mange varmegradene å skryte av oppi høyden, men for en stemning og for et pågangsmot hos deltagerne!  Selv i grauttjukk tåke med regn og vind satt smilene løst, og jubelen og mestringsfølelsen var til å ta og føle på i målområdet. 

NB! Bildekaruseller med MASSE bilder fra løpet nederst i saken.

Før start var det trangt om plassen på parkeringa ved Åseli
Før start var det trangt om plassen på parkeringa ved Åseli Foto: Eirik Alst

Innsatsen hos alle som deltok er imponerende. Det er ikke for alle å løpe ca 3 mil med drøye 1000 høydemeter i såpass krevende terreng. Det er bratt, steinete, vått og gjørmete, men også med fantastiske fjell, smilende frivillige som heier og deler ut energidrikke, og enorm mestringsfølelse ved målgang. I år var det 204 personer som valgte å bruke lørdagen sin til å delta i Børvasstindan Classic, og rundt 30 frivillige som hadde ulike oppgaver underveis.

Til tider svært dårlig sikt i høyden.
Til tider svært dårlig sikt i høyden. Foto: Ida Johanne Nova

Toppen måtte stenges

Gråværet var absolutt til stede og tåka hang langt ned i fjellsiden lørdags morgen. Toppmannskapet som skulle stå på Sandvasstinden, løpets høyeste punkt på nesten 1100 meter over havet, la likvel av gårde tidlig om morgenen i håp om at det skulle lette. Dessverre spilte ikke været helt på lag med oss i år, så etter en vurdering av forholdene valgte vi å «stenge fjellet» opp til Sandvasstinden på grunn av sleipt og glatt føre, og til tider meget dårlig sikt. Dermed ble høyeste punkt i årets løypetrasé på nesten 800 meter på Gavelen. Herfra ble løperne sendt direkte nedover Falkflågdalen og målgang ved Valnesvatnet.

Toppmannskapet på Sandvasstinden måtte snu og komme ned igjen...
Toppmannskapet på Sandvasstinden måtte snu og komme ned igjen... Foto: Ida Johanne Nova

Deltagerrekord

Børvasstindan Classic har utvikla seg fra å være et løp for noen få og spesielt interesserte, til å bli et stort arrangement med mange deltagere og enda flere interesserte. I år ble de 250 plassene solgt ut på 2 uker i mai, og vel 200 stilte til start på lørdag. Dette er ny deltagerrekord, og det er gledelig å få så mange sprekinger med seg. Det gir ny giv til å arbeide videre med utvikling av løpet og nytt arrangement neste år.

Foto: Eirik Alst

Frivillig innsats

Dette fjellturløpet, som så mye annet av det Bodø og Omegns Turistforening (BOT) holder på med gjøres av frivillige. Det er ikke rent få dugnadstimer som blir lagt ned av arrangementskomiteen og de andre hjelperne som er stasjonert rundt omkring i løypa fra start til mål. Noen av disse får noen kilometer i beina i løpet av dagene før og etter, da hele løypa opp Åselidalen, til toppen av Sandvasstindan og ned Falkflågdalen må merkes. I tillegg bærer noen opp flere kilo med pulver til energidrikke og annet felles utstyr slik at deltagerne får litt ekstra energi i beina når de kommer til Sandvatnet, like før den verste stigninga mot toppen.

Glade frivillige
Glade frivillige Foto: Ida Johanne Nova

Det er bare å takke alle, både deltagerne som gjorde en kjempeinnsats underveis i løpet, og de frivillige som var rause med smil og heiing underveis i løypa, fra start til mål. TUSEN TAKK for at dere alle gjør det mulig å arrangere et løp som dette, vi gleder oss allerede til neste år!