Frø til friluftsinteresse ble sådd på SFO

Stand Up Paddling i Bodø
Stand Up Paddling i Bodø Foto: Elin B. Johannessen

Regn og vind stanset ikke barna som badet hver eneste dag på verdens beste sommer-sfo!

I forrige uke gjennomførte vi ei uke med sommer-sfo for barn som ikke kan delta i det ordinære sfo-tilbudet. Ungene fikk oppleve fjelltur i tåke og regn, grotting med gummibåt og krypegang, fiske etter ørret, teste SUP-brett og våtdrakt, tenne bål, bruke kompass og ikke minst kose seg ute i all slags vær. 

Tørking av våtdrakter er tegn på mye moro!
Tørking av våtdrakter er tegn på mye moro! Foto: Elin B. Johannessen

Det ble ei fantastisk uke fylt med spennende friluftsopplevelser. Små frø med turglede ble sådd, og vi håper mange får lyst til å drive med friluftsliv i framtida. 

De store opplevelsene skapte umiddelbar begeistring, men med unger på tur er det like fascinerende å oppleve gleden de opplever også av de små opplevelsene. 

Insekter på stien. Ei hånd som leiter etter din når dere går tur. Smaken av surgress. Å lære at maurtuer vender seg mot sør. At rognebærskudd kan spises. Hvordan bålet blusser opp av litt never du kan hente sjøl. Å kutte grønnsaker. At det er tungt, men godt, å komme seg opp en bratt bakke.

For ei uke vi fikk! 

Mye lek og moro når vi besøkte Finnvali Naturpark i Misvær.
Mye lek og moro når vi besøkte Finnvali Naturpark i Misvær. Foto: Elin B. Johannessen
Kunnskapsoverføring fra flotte turledere
Kunnskapsoverføring fra flotte turledere Foto: Elin B. Johannessen
Grotting i naturskjønne Beiarn
Grotting i naturskjønne Beiarn Foto: Elin B. Johannessen

Ungene storkoste seg, og det ble noen avskjedstårer da fredagen kom og vi avsluttet med is og turdiplom. Vi har lekt og kost oss hele uka, kjent på grenser og opplevd mestring. Og vi har fått mange positive naturmøter underveis. 

Det som imponerte oss mest, var nok at ungene bada nesten hver eneste dag. Selv med regn og ti grader. Da var det fint å lære seg at når leppene begynner å bli blå må vi høre på turlederene som sier at dette blir det aller, aller siste hoppet... 

Badenymfer på verdens beste sommer-sfo!
Badenymfer på verdens beste sommer-sfo! Foto: Elin B. Johannessen

Vi har hatt ei strålende uke i all slags vær. Naturen er rota til alt godt her i livet, og vi håper vi har sådd noen frø som kan få gleden av å drive med friluftsliv til å gro. Det har ikke stått på vanninga, i hvert fall!

Takk til turledere, deltakerne og alle som har bidratt til å skape uforglemmelige sommerminner i noe av det beste Salten har å by på.