Imponerende innsats og takk for turen

Foto: Marie Stabell Pettersen

Ingen kan påstå at vi var spesielt heldige med været under årets 7-toppsarrangement, men det lot ikke til å skremme turglade Bodøværinger. Som ei dame sa på Rønvik skole etter å ha gjennomført turen: Det er mer imponerende at nesten 1000 personer går turen i dag, enn at 3500 går den på en solskinnsdag! Vi er enige, og kan ikke annet enn å rette en stor takk til funksjonærene som sto han av på post, og til alle små og store som deltok! 

Vi som var stasjonert som funksjonærer inne på et av startstedene skal nok innrømme at vi var litt glade for å være under tak i perioder av søndagen, mens andre snørte hetta rundt hodet og bøyde nakken i det de gikk ut av døra. Vi hadde det rimelig varmt og godt mens regnet trommet ute, og det etter hvert rusket ganske kraftig i trærne på utsiden. En kjapp tur innom Avisa Nordland si direktesending fra Keiservarden, og vi kjente at vi var enda litt gladere for å ha en varm kaffekopp i hånda, tørre klær og tak over hodet...

Noen måtte administrere og hadde det tørt og varmt på søndag
Noen måtte administrere og hadde det tørt og varmt på søndag Foto: Nils Øveraas

Store smil og våte klær

Og jammen var det ikke kø kl 8.00 om morgenen, av turklare og turglade folk. Ja, vi var nok kanskje litt overraska, for vi snakka på forhånd om at vi var spente på hvor mange som kom, og hvordan stemninga kom til å være blant de som gikk ut, og ikke minst de som kom tilbake etter endt tur. Kanskje skulle man tro at når man er våt til skinnet, fingrene nærmer seg følelsesløse av kulden, og beina er slitne etter mange kilometer, ville humøret ikke akkurat være på topp. Men her tok alle som tenkte det grundig feil! Etter å ha kjempet mot regn og vind på tur over toppene, kom deltagerne inn på skoleplassen på Rønvik Skole, og ble møtt av en like våt Truls som heiet dem i mål med norsk flagg, high-five og et stort smil, og stemninga like god som på hvilken som helst solskinnsdag! Klippekortene til tider var vanskelig å scanne inn siden de holdt på å gå i oppløsning av alt regnet, men var folk utrolig positive, smilene satt løst og mestringsfølelsen sto i taket. Spesielt hos de minste og tøffeste, som trosset vind og regn, og ble belønnet med diplom, t-skjorte, bolle og smågodt!

Flagg, high-five og jubel inn til mål!
Flagg, high-five og jubel inn til mål! Foto: Marie Stabell Pettersen

Generalsekretæren i DNT på besøk

Til årets arrangement hadde vi fått storfint besøk av generalsekretær i Den Norske Turistforening (DNT), Nils Øveraas. Han har vært i Bodø mange ganger før, men syns alltid det er trivelig å komme tilbake. - Bodø er jo det stedet i Norge med flest nasjonalparker i nærheten, så jeg føler meg hjemme her, sier Øveraas med et smil. Han gledet seg til å gå turen, og mente at været kan vi ikke styre, men klær har vi, så det er bare å kle seg etter forholdene. Han startet fra Rønvik skole sammen med en hel gjeng med femmedspråklige som var rekruttert til turen gjennom språkkafeen til Norsk Folkehjelp og et prosjekt BOT har med asylmottaket på Tverlandet. Det var brede smil og god stemning da de vandret avgårde i samlet flokk, og Bjørnar Nystrand, som var turleder for gjengen var kjempefornøyd med oppmøtet og med at noen faktisk hadde lyst å gå alle 7 toppene. - Det er ingen ting som er mer rotnorsk enn å gå i fjellet, sier Bjørnar, og mener dete er en kjempefin måte å la dem oppleve vår kultur og lære språk på en morsom måte. 

Brede smil til tross for regn og vind hos generalsekretær Nils Øveraas og de andre deltagerne!
Brede smil til tross for regn og vind hos generalsekretær Nils Øveraas og de andre deltagerne! Foto: Nils Øveraas

Tusen takk

Som vi skrev innledningsvis - det er nesten mer imponerende at nesten 1000 mennesker velger å gå en slik tur, til tross for regn, vind og noen få varmegrader, enn at 3500 mennesker legger ut på søndagstur en solskinnsdag med shortsvær. BOT-kontoret og komiteen som jobber med organiseringen av arrangementet ønsker å rette en stor takk til alle støttespillere, og alle funksjonærer som stilte som toppvakter denne dagen, og ikke minst til alle sprekingene som beviste at det ikke finnes dårlig vær, bare dårlige klær!