Nytt tilbud om sommer-SFO

Vi mener naturen er rota til alt godt her i livet. Og turglede trenger ikke koste så mye. 

For første gang tilbyr vi nå sommer-sfo for barn som ikke har råd til å delta i ordinært sfo-tilbud. Vi ønsker å skape positive naturopplevelser og gi lyst til å drive med friluftsliv. Det skaper helse og gir økt livskvalitet gjennom hele livet. 

Det kommer til å bli ei hel uke spekket med turglede. Vi skal på grottetur, fiske, lage popcorn over bål, teste balansen på SUP-brett og orientere oss i marka. Voksne turledere skaper trygge rammer, og vi gleder oss til frisk luft og fine opplevelser sammen.

Tilbudet er forbeholdt barn mellom 1. - 6. klasse, som et ledd i regjeringens satsing på å forebygge negative konsekvenser av å vokse opp i lavinntektsfamilier. 

Foto: Marius Dalseg Sætre

Elin Johannessen jobber som prosjektleder for "Naturopplevelser for livet for alle". Med dette ønsker vi å styrke arbeidet med å tilby positive turopplevelser og skape minner for livet for alle barn og unge, og sommer-SFO er et av tilbudene i prosjektet. Friluftsliv er rota til alt godt her i livet, men ikke alle har anledning til å delta. 

"Det kan bygge ned terskelen for deltakelse dersom man tilbyr skyss til aktivitetene for mange bor sammen med aleneforeldre uten bil." 

Dersom du har spørsmål eller ønsker mer informasjon om sfo-tilbudet eller de andre turene våre er du velkommen til å ta kontakt på 75 52 14 13 eller elin.johannessen@dnt.no. 

Turglede
Turglede Foto: Kjell Olav Opøien

Turtilbud hele året
Hvert år arrangerer vi sommer- og vinterleir for glade barn og unge. Dette er et populært tilbud, og plassene fylles opp raskt. Gjennom hele året tilbyr vi et bredt spekter av turer for barn og unge, og de fleste av våre aktiviteter er gratis eller har lave kostnader. 

DNT er forkjemper for et billig, enkelt og inkluderende friluftsliv. Vi vil ha flere med opp og ut, og våre medlemmer og andre som bidrar økonomisk gjør det mulig å opprettholde et variert og spennede tilbud.

Dersom du har lyst til å dra ut på tur bør du se gjennom vår turkalender. Her finner du noe for en hver smak. 

Se våre turgrupper og aktiviteter her.