Herlig helg med DNT ung

Foto: DNT ung

Ungdommen går foran og viser vei når de løfter frem grønt forbruk som viktigste sak i 2018.

I helga samlet 100 ungdommer seg i Drammen for å enes om styre og stell. Generalsekretær i DNT, Nils Øverås, åpnet landsmøtet. Den viktigste saken for helga ble fokuset på miljøvett.

- Som Norges største friluftsorganisasjon, er vi opptatt av å få folk ut på tur. Jo flere vi sender ut på tur, desto større blir fotavtrykket vårt, og for å redusere dette i så stor grad som mulig vil vi bidra til at man kan drive med et så grønt friluftsliv som mulig, sier Johanne Grue Reiten, leder i DNT ung.

Johanne Grue Reiten ble gjenvalgt som leder. Tre nye styremedlemmer kom til, og en av dem var Amalie Fjellsøy fra DNT Brønnøysund.

Turlagene i nord var godt representert, og fra Bodø og Omegns Turistforening reiste Viktoria Skipnes, Melika Payami og Mathilde Olbrekk. De tre jentene er ferske i DNT ung Bodø, og fikk et uforglemmelig møte med organisasjonen.

Foto: Mathilde Olbrekk

Torsdag startet med overnatting i lavvo ved Eikesetra, før Hæljrace førte dem mot Drammen sentrum. Rappelering fra Rådhustårnet, treretters middag, forum og foredrag var bare noe av det som stod på menyen.

Styremedlemmene i DNT ung Bodø syntes Stian med sekken var imponerende å høre på, og alle kom tilbake med masse inspirasjon til hva ungdomsgruppa kan gjøre videre.

- Jeg fikk være med på klatring på søndag, og har hatt det strålende! Jeg er veldig takknemlig for muligheten til å bli med på noe så sosialt og gøy, sier Viktoria Skipnes.

DNT ung har fokus på miljøvett, og har utfordret Norsk Sportsbransjeforening og DNTs butikker til å gjøre kjøp og salg så grønt som mulig. Her i Bodø ønsker vi engasjementet velkommen. Strandryddedagen på Gjælentunet 5. mai er første ledd i retning mer miljøvett.

DNT ung er framtida, og vi gleder oss over å se hvor ungdommen vil.

Klikk her for å skrive tekst.