Ny BOT-hytte ved Tussvatnet!

Foto: John Tore P

BOT holdt årsmøte i går, 21. mars 2018, og da fikk vi plutselig besøk av ordfører Ida Maria Pinnerød og Morten Melå. De kom med en skikkelig gavepakning av et påskeegg til oss! I egget lå det en beskjed med den gode nyheten om at Bodø Kommune har kjøpt eiendommen ved Tussvatnet, og gjennom avtalen vi har med dem har altså BOT fått si første bynære turistforeningshytte!

Dette er en perle av en eiendom, i inngangsporten til Sjunkhatten Nasjonalpark, og BOT er glade for at kommunen har kjøpt den slik at den kan komme allmennheten til nytte. BOT har inngått avtale med kommunen om at vi disponerer bygningene på eiendommen, og gleder oss til å starte planleggingen av det som skal bli Bodøs første markahytte! Her er det god vei innover slik at man både kan sykle og trille barnevogn på sommerstid, og på vinteren er det en fin skitur å gå innover, uten for mange bakker slik at det passer for både de eldste og de yngste skigåerne.

Planlegging og renovering

Første gang vi publiserte nyheten om ideen til prosjektet er snart to år siden, sommeren 2016. Siden da har ildsjel og pådriver for prosjektet, John Tore Pedersen, lagt ned en god del tid med kontakter opp mot eiere og kommunen, og han har fått med seg en fin gruppe gode hjelpere som skal være med i planlegging og jobbing videre. For det er en del som må tas tak i før huset kan benyttes som turistforeningshytte, og vi skal starte så raskt som mulig etter påske! Det skal planlegges, søkes økonomisk støtte fra ulike steder og få alt som trengs på plass i oppussingsprosessen.


Har du ideer eller lyst til å hjelpe til med prosjektet senere?

Å få huset i stand slik at vi kan åpne det for alle for overnatting og dagsbesøk, låst med DNT-nøkkel, blir en stor jobb som vi gleder oss til å ta fatt på. Vi har allerede en liten gruppe som skal stå for mye planlegging og søknader om økonomisk støtte, men trenger mange ekstra hender til dugnader og annet som må gjøres for å få stedet til å bli den perlen det egentlig er! Følg med på hjemmesiden og på Facebooksidene våre for oppdateringer etter hvert, og har du lyst til å bidra i prosjektet etter hvert, kan du gjerne sende en e-post til post@bot.no med kontaktinfo. 

Du kan lese mer om kjøpet på Bodø Kommunes hjemmesider og i en artikkel hos Avisa Nordland


Vi gleder oss til å utforske området, planlegge, snekre, male og gjøre klart til å invitere Bodøs befolkning på besøk til dette flotte stedet!! 

Her kan du se bilder fra Tussvatnet, både av hytta og de vakre omgivelsene rundt. Vi drømmer om fjellturer, bading, fisking og mye aktivitet på tunet!