Børvasstindan Classic - Sommerens tøffeste utfordring?

Foto: Eliza Smolka

Startskuddet for årets råeste fjellturløp går i inngangen til Åselidalen lørdag 7. juli, stiller du på startstreken? 

Siden løpet ble startet opp i 2010 har interessen tatt seg enormt opp. Fra å være et løp for spesielt interesserte med kun 10-20 deltagere, har det de siste årene vokst seg stadig større i takt med interessen for friluftsliv og terrengløp. I fjor var det åpnet for 200 deltagere, og alle plassene ble revet bort i god tid før løpsstart, med mange spørsmål om ventelister og ekstra plasser. Nå, i 2018, har komiteen som arrangerer bestemt seg for å utvide til 250 deltagerplasser, men det er nok likevel lurt å være tidlig ute for å skaffe seg et startnummer!


Ikke bare et løp for de sprekeste

Selv om det er mange som konkurrerer både med seg selv og andre på løpet, og det er tidtakingssystem inne i bildet, er det viktig for oss å påpeke at dette er et fjellturløp som kan nytes av alle som ønsker en litt krevende turopplevelse. Det er ikke krav til at man må være ekstremt trent for å være med, men vi må si at deltakerne bør kunne gjennomføre turen på 8 timer. Dette tilsvarer rask gange med litt lett jogg i noen enklere partier, uten noen lengre pauser. I fjor (2017) var eldste deltager faktisk 73 år, så dette er mulig å gjennomføre for mange! Lett jogg og gåing i de bratteste bakkene gir normalt en tid på 5,5-6 timer. 


Informasjon og påmelding

Der er opprettet et arrangement på Facebook for årets løp, og interessen der har allerede vært stor. Der legger vi ut oppdateringer og ny info etter hvert som ting blir klart, så gå gjerne inn der og trykk "Interessert" for å få med deg siste nytt!

Påmelding åpner 1. mai, og vil skje via våre hjemmesider, under arrangementet Børvasstindan Classic.